Májusi programajánló a Balaton vidékéről


A Balatonnál mindig van mit csinálni – különösen igaz ez a virágillatú tavaszra, a csupa-zöld nyárelőre, amikor sorra nyílnak a bemutatóhelyek, benépesülnek a kerékpárutak és a kalandparkok, vízre teszik a vitorlásokat és repülésre invitálják a vállalkozó kedvű Balaton-szerelmeseket.

Májusi programajánló: fesztivál és aktív percek

Pannónia Fesztivál

Május 16-19.

Szántód

Ha május, akkor Pannónia Fesztivál, immáron hetedik alkalommal. 4 nap alatt számos tengerentúli híresség, közel 200 hazai fellépő. Magyarország vezető rock, alternatív, punk, világzenei, és hip-hop zenekarjai mutatják meg magukat a fesztiválon.

A fellépők között szerepel a Tankcsapda, a Vad Fruttik vagy éppen a Péterfy Bori és Love Band.

www.pannoniafesztival.hu

Keszthelyi Kilométerek Félmaraton, Maraton futóverseny

2013. május 18-19.

Keszthely

Fantasztikus hangulat, közel 1000 futó! A félmaraton, maraton, és maraton váltó útvonala a csodaszép keszthelyi utcák valamint a Balaton part. A szervezők vacsorával, rajt- és befutó-csomagot, chipes időmérést, online nevezést biztosítanak minden versenyző részére. Babakocsis, kerekes székes sportolók, valamint külön versenyszámokban a 12 év alatti igazi komoly sportemberek nevezését is várják. Aktív hétvége az egész családnak!

Színes programok, várják a gyerekeket, kísérőket, szurkolókat, a rendezvényre kilátogatókat is, folyamatosan bővül a program.

www.keszthelyikilometerek.hu

Tanúhegyek Teljesítménytúra
 

2013. május 18-19.

Badacsonytördemic, Faluház

A 10, 20, 30 és 50 km-es teljesítménytúrák a tanúhegyek, a Tapolcai-medence és a Káli-medence területét érintik. A választható útvonalakat végig jelölések és ellenőrzőpontok jelzik. A gyalogos túrák mellett kerékpáros túrák is indulnak hasonló útvonalon. Rajt és cél a badacsonytördemici Faluház udvarán. www.badacsony.com


Programok még…

 

Balatonfenyvesi Fenyővirágzás Fesztivál – Függetlenség Napja

2013. május 9. - 2013. május 12.

Balatonfenyves, több helyszínen

www.balatonfenyvesen.hu

 

Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó Vitorlás verseny

2013. május 11.

Balatonfüred, Vitorlás tér

www.hunsail.hu