Nem pihennek jól szabadságuk idején?


Derűre ború: átlagosan minden negyedik vendég elégedetlen a belföldi szálláshelyek ágyainak kényelmével: a leggyakrabban a matracok keménységét és elhasznált állapotát, valamint a párnák nem megfelelő méretét kritizálták...

Átlagosan minden negyedik vendég elégedetlen a belföldi szálláshelyek ágyainak kényelmével: a leggyakrabban a matracok keménységét és elhasznált állapotát, valamint a párnák nem megfelelő méretét kritizálták. A megkérdezettek 4 százaléka öt-, mintegy 32 százaléka pedig négycsillagos szállodában pihent az elmúlt egy évben belföldön. A felmérésben résztvevők 20 százaléka panzióban, illetve háromcsillagos szálláshelyen, 13 százaléka apartmanban üdült. Turista- és üdülőházban, valamint kétcsillagos hotelben a válaszadók mintegy 9-9 százaléka szállt meg.

Az elmúlt évek kuponozási lázának köszönhetően egyre többen választanak akció keretében szálláshelyet belföldön. A megkérdezettek többnyire elégedettek a hazai szálláshelyek szolgáltatásaival, de átlagosan minden negyedik turista tett negatív megjegyzést az ágyakra, ágyneműkre, párnákra, paplanra. Volt, aki a méretét, keménységét kifogásolta, de olyan is akadt, aki a kispárna hiánya miatt érezte kellemetlennek az alvást.

Egy korábbi vizsgálat szerint az emberek 25-30 százaléka hétköznap sem alussza ki magát és joggal várja el azt, hogy nyaralása alatt kényelmes fekhelyen pihenhessen.

"Természetesen más megoldást igényelnek a különböző kategóriájú szálláshelyek, mást a turistaszállás és mást a négy-öt csillagos szálloda. Az ágyakon, ágyneműn, párnán és paplanon, azok méretén azonban nem szabad spórolni, hiszen az alvás minősége még egyszerűbb körülmények között is döntően befolyásolja a vendégek véleményét a szálláshelyről" - idézte a közlemény a ClientFirst Consultingot.

A felmérésben ezer magyarországi lakos vett részt az ország minden tájáról.

Nem kellene többet tennünk turizmusunkért? Mondjuk, nézzük meg, hogy teszik ilyetén dolgukat a csehek vagy a horvátok! Ja, nekik könnyű – szeretik a vendéget… Tudniillik, épp a minap Prágában (vagy Karlovy Variban?) mondta nekem valaki, hogy nem csupán pénz van a világon, hanem hírnév (jó hírnév = good will), önbecsülés, benső tartás, összefogás, beleérző képesség (empátia) - lett légyen szó hivatásról, templomról és iskoláról, gyermekvállalásról, gondoskodásról, jószívűségről, figyelmességről, szóval, és jövőben gondolkodásról, harmóniáról!...