Lengyel Turisztikai Napok a Nagycsarnokban!


Ízletes lengyel sonka, kolbász és nagyon finom sajtok várják az érdeklődő vásárlókat a Nagycsarnokban a héten! Érdemes meglátogatni, megkóstolni és VÁSÁROLNI!

A Nagycsarnok vezetősége 2005 óta tart nagy sikerrel Nemzeti Turisztikai Napokat. Szinte minden héten más-más ország mutatkozik be, s vonzza ide a magyar és külföldi érdeklődőket, vásárlókat.

A Lengyel Turisztikai Napokon betekinthetünk a lengyel népművészetbe, meghallgathatjuk a lengyel népzenét a góral zenekar előadásában (Polonéz együttes), (melyek jelentős vonzerőt jelentenek a turizmusban), s válogathatunk a lengyelországi idegenforgalmi anyagok, prospektusok kínálatából.

A legaktuálisabb fesztiválrendezvények Lengyelországban:

  • Zakopanei Folklór fesztivál. Időpont:aug. 23-25. A különben is igen népszerű Zakopánéban már 45. alkalommal rendezik meg. www.zakopane.pl
  • Beszkidi Kultúra Hete. Időpont:júl. 27- aug. 4.A világ egyik legérdekesebb  folklórrendezvénye, melyet 50. alkalommal rendeznek meg a sziléziai Beszkidekben.

Ezek a helységek természetesen a fesztiválon kívül kiváló lehetőséget biztosítanak üdülésre, gyógykezelésre, s télen a téli sportokra. A www.lengyelorszag.travel/hu oldalon mindezekről részletes leírást találnak az érdeklődők.

Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója elmondta, hogy a fenti oldalt nagy számban látogatják a magyar turisták (a lengyel idegenforgalmi képviseletek által 14 országban működő internetes oldalak közül a 2. leglátogatottabb a magyar oldal), melynek hatása meglátszik abban is, hogy növekedett a Lengyelországba látogató magyar turisták száma az elmúlt időszakban. (2 különvonat, sok autóbuszos út indult, egyre népszerűbb a konferenciaturizmus is. Az első helyen még mindig az egyéni autós utazások vannak.) Megjegyzem, családom körében is, felnőtt családos gyermekeim egyik kedvenc városa Zakopáne, ahová nyáron túrázni, télen síelni mennek barátaikkal. Köszönhető ez annak, hogy jól érzik magukat Lengyelországban, a lengyelek szeretik a magyarokat, s a hagyományos lengyel magyar-barátság jegyében vendégszeretettel fogadják Őket, s a szolgáltatások árai elérhetőek.

Tehát látogassák továbbra is a www.lengylorszag.travel/hu  oldalukat, Nézzék meg a kiállító népművészeket, vásároljanak a lengyel termékekből, s hallgassák meg a góral zenekart!

                                                                                                                                                                                                                                                                          Kép, szöveg: Tamás Éva