Donovaly (Dóval) a magyarok kedvenc szlovákiai síparadicsoma!


"Az egyik legfontosabb, magyarok által látogatott szlovákiai üdülőhelynek a magyar a legfontosabb kliens" - így nyitotta meg Miroslav Dobrota marketing manager a november 14.-én megrendezett sajtótájékoztatót Donovalyról a Szlovák Intézetben.

 

 

 

Hazánkban az utóbbi években elkezdett a sísport felértékelődni: nagyjából a lakosság 5-6% síel, azon belül is inkább a felső-középosztály 25-30%-a. A síelést egyre több család és baráti társaság választja, mivel egy utazással egybekötött aktív, közösségi sportról van szó, melyet ráadásul egész nap űzhetünk!

Csupán 3 órányira Budapesttől

Rózsaszentmárton (Ruzomberok) közeli tót település, Donovaly (Dóval) Budapesttől mindössze 200 km-re, Szlovákia középpontjában, két nemzeti park között helyezkedik el. A 3 órányira lévő város a legjobban elérhető szlovákiai síközpont, egy igazán hangulatos síparadicsom, mely tárt karokkal várja kedvenc vendégeit, a magyarokat, immár évek óta. Gyakorlatilag egy főút mentén található, mely összeköti északot déllel, Szlovákiát Magyarországgal. Donovalyt alapvetően rajtunk magyarokon kívül csehek és lengyelek látogatják. Őket követik a volt Szovjetunió országai, majd a nyugat-európai országok, valamint nemrég újak is megjelentek a környező országok közül: román, osztrák és horvát turisták.

 

Donovaly több, mint egy síközpont

 

Donovaly mindennel rendelkezik, amit csak egy síközpont felkínálhat: mindenféle típusú sípálya megtalálható itt, lett légyen szó  kezdőkről, haladókról, egyéni és családos vendégekről, hobbit űzőkről vagy versenyszerűen sportolókról. Donovalyn mindent megtesznek a szlovák vendégek után a második legnagyobb létszámban érkező látogatók, a magyarok teljes körű kiszolgálása érdekében. A januártól 3 hónapon át tartó főszezon napfényes, barátságos környezetben várja a teli sportok szerelmeseit. 4 és 8 órás napijegyek, 3-, 6 napos és szezonális síbérletek közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, hogy 16 felvonós, 11 km sípályán és két, 18 km-es, háromkörös sífutópályán hódolhassunk szenvedélyünknek. Ezenkívül megannyi fantasztikus élmény és szolgáltatás közül választhatunk: ingyenes parkoló, 5000 vendégágy max. 200 m távolsággal egy-egy szálláshely között (modern hotelek, családok által üzemeltetett vendégházak, kényelmes apartmanok és magánházak), 3 és 4 csillagos wellness szállodák, sí & snowboard iskola, síszervíz, síkölcsönző, boltok, éttermek (leghíresebb a Koliba Goral), bar-ok, pub-ok, túralehetőségek, a közelben pedig aquaparkok (Tatralandia, Liptovský Mikuláš - Liptószentmiklós) és bevásárlóközpontok (Európa Park, Besztercebánya). És hát természetesen a rengeteg érdekes és változatos attrakció.

 

Attrakciók PARK SNOW Donovalyn:

 • karaoke
 • ingyenes korcsolyapálya
 • Riders park (a legjobb snowpark 12 akadállyal, 3 ugratóval, zenés CHILL OUT zónával)
 • PATTY SKI FUN PARK
 • téli siklóernyőzés, tobogános bob pálya (csak nyáron)
 • biliárd, bowling, golf
 • kutyaszán verseny, lovaglás, lovasszán
 • bike arena (235 km-nyi bicikliútvonal), bike park (bicikli versenypálya)
 • felfújható vár, kötélpálya, mászófal, trampoline/bungee felnőtteknek és gyerekeknek

Fun Park - élménypark az egesz családnak!

Közép-Európa legnagyobb élményparkja Donovaly két sípályája között helyezkedik el és télen-nyáron várja a gyermekeket! A Patty Ski Fun Park 9 varázsszőnyeg (gumiszalagos sífelvonó), 2 felvonó, motoros carousel (sí-körhinta), esti síoktatás (esti szánkópálya), síverseny, bobozás és karnevál segítségével szerettetik meg gyermekekkel a síelést. 3 éves kortól síovi tanfolyamon vehetnek részt a kicsik a Dörmi síakadémián, melynek elvégzését  ajándékkal jutalmazzák.

 

Minden nap 12:00-től a Show on Snow c. előadás keretében magyarul is beszélő animátorok szórakoztatják a vendégeket (Dodo, Lulu, Dörmi és Parksnow egér), melyet az elmaradhatatlan motorosszán-vonatozás zár. Ezenkívül egyéb szolgáltatásokat is készségesen biztosítanak, legyen szó babysitterről, szülinapi zsúrról, vagy akár egy romantikus vacsora megszervezéséről a szülőknek!

 

Park Snow Card - egy kártya számtalan kedvezménnyel!

A PARK SNOW CARD vendégkártya a kulcsa a Donovalyn és Szlovákia-szerte lévő partnereknék eltöltött tökéletes üdülésnek! A már 2 éjszakás foglaláshoz automatikusan ajándékba adott Snow Park Card-dal akár 100 eurót is megspórolhatunk összesen 36 kedvezmény formájában. Legattraktívabb kedvezményeit síbérletek vásárlásakor, sí és snowboard kölcsönzésekor, valamint sí és snowboard iskolákban és aquaparkokban élvezhetjük. 6 éves kortól már mindenkinek jár és jelképes összegbe, mindössze 2,20 euróba kerül, melyhez ajándék képeslapot is kapunk (www.parksnowcard.sk)

 

Újdonságok PARK SNOW Donovalyn!

 

 • a BOCI TRAVEL & BOCI TOURS ezentúl állandó, mindennapos buszjáratot vezet be Donovalyra (www.bocitravel.hu ; www.donovaly.sibusz.eu ; www.facebook.com/Donovaly) a szokásos kedvezmények mellett (bérlet, oktatás, kölcsönzés, biztosítás)
 • XXII. alkalommal rendezik meg az Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságot febr. 8.-án Donovalyn a Magyar Síszövetségen kívüli versenyzők számára (www.skioutlet.hu)
 • továbbra is kedvezményes síbérletek a Lupus Travellel (www.utazas.net/donovaly)
 • jövő nyártól a világon egyedülálló gyerekváros, minifarm várja a gyermekeket
 • a Park Snow Donovaly központ applikáció friss verziója már elérhető iOS AppStore-ban és Android Google Play-ben

 

Információ:

PARK SNOW Donovaly

Pod Magurou 801

Donovaly 976 39, Szlovákia

Tel.: +421-48-4199-881

Email: info@parksnow.sk

Web: www.parksnow.sk

 

INFOCENTRUM Donovaly:

Tel.: +421-48-4199-900

Email: info@infodonovaly.sk

Web: www.infodonovaly.eu ; www.donovaly-info.sk

SLOVAKIA SUPER SKIPAS - 7 síközpont 1 síbérlettel!

A TOP 7 szlovák síközpont most közös síbérlettel, hihetetlen áron! Többféle síbérlettel 122 km sípálya, 67 húzós felvonó, 31 ülős felvonó közül választhatunk! Élvezzék egyetlen kiváló síbérlettel a Chopok (Csopak) mindkét oldalán található lesiklópályákat és freeride zónákat, a legnagyobb síközpontban Jasnán (Világoson), az Alacsony-Tátrában, az extra szórakozást Donovalyn, a tökéletes családi kényelmet Veľká Račá-n (Nagyracán), free ride-ot és a legmeredekebb lesiklópályákat Vrátnán, az ideális síelést a Nagy-Fátrában a Malinô Brdon, vagy részesítsék előnyben a Magas-Tátrát és álmodozzanak a Csorba-tónál. Vagy próbálják ki a 6 km-es lesiklópályát Tátralomnicon. A síelés mellett még tökéletes pihenés és szórakozás vár ránk a TATRALANDIA Aquaparkban, mely a síbérlettel ingyenes! (www.tatralandia.sk)

Információ:

Web: www.superskipass.sk ; www.gopass.sk

Elővétel: dec. 20.-ig a Ticketportalon

Az alábbi síközpontokban: JASNÁ Nízke Tatry (Alacsony-Tátra), a VYSOKÉ TATRY (Magas-Tátra) - Tatranská Lomnica (Tátralomnic) és Štrbské Pleso (Csorba-tó), PARK SNOW Donovaly, Snowparadise Veľká Rača (Nagy Raca) és Ružomberok (Rózsahegy - Malinô Brdo ).