Történelmi versenyek Kárpát-medencei fiataloknak


A végek dicsérete címmel két történelmi csapatversenyt hirdet a Keresztény Élet szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola és a lakiteleki Eötvös Iskola rendez Kárpát-medencei fiataloknak.

A végek dicsérete címmel csapatversenyt hirdetnek anyaországi, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki általános iskolások részére - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola alapítója az egyik vetélkedőről, amelynek témája a magyar-török háborúk kora.

A legnagyobb magyar címmel meghirdetett vetélkedőt szintén háromfős csapatoknak írták ki, és középiskolás korú fiatalok vehetnek részt rajta. A vetélkedő témája Széchenyi István élete és a reformkor története.

Lezsák Sándor elmondta: a csapatok a vetélkedő feladatait január 26-tól kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain.

A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatokat hívják meg a március 27-29-i középdöntőre és döntőre a Lakiteleki Népfőiskolára.

A verseny döntőjébe jutó fiatalok értékes díjakat kapnak. A győztesek részt vehetnek azon a Lezsák Sándor által vezetett zarándoklaton, amelyet 2014 nyarán Széchenyi István életútjának főbb állomásaira szerveznek.

A verseny fővédnökei Lezsák Sándor és Czoborczi Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője.

A vetélkedőről további információk olvashatók a Lakiteleki Népfőiskola honlapján.