Lengyelország várja magyar barátait !


2013 jelentős növekedést hozott a magyar turisták számában - tájékoztatott bennünket Bakonyi Erika igazgató, a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet nevében, - s reméljük, a 2014-es év még jobb lesz, és ismételten emelkedik a Lengyelországba látogató magyar turisták száma!

A sportrendezvények mindig nagy vonzerőt jelentenek, s most a sikeres 2012-es Foci EB rendezés után egyre több ilyen nemzetközi sport versenyt  bonyolít Lengyelország.   (már lezajlott az Atlétikai Világbajnokság),  most a Férfi röplabda Világbajnokságra készülünk.  2014. augusztus 30-szeptember 21. között  tartunk  Bydgoszczban, Gdańskban, Katowicében, Łódźban, Krakkóban, Wrocławban. (Részletes programot lásd: www.lengyelorszag.travel ) – akik a versenyekre ellátogatnak, megismerik a városokat is, s így nagyon jó információkat terjesztenek az adott helyszínekről, elviszik a városok hírét is, s ez a legjobb reklám .Jobban hisznek a turisták honfitársaiknak, mint a hivatalosan reklámozó cégeknek, médiáknak. Ez nem jelenti az, hogy nincs szükségünk a népszerűsítés terén az Önök segítségére.

A sportrendezvényeken kívül is nagyon sok egyéb fesztivált, versenyt rendeznek az országban, pl. most a legközelebbi igen érdekes verseny a Húsvéti Pálmakészítő verseny – melyet mindig virágvasárnapon tartanak  Lipicen – de Rabka Zdrójban is –  magukban is szép helyeken (www.lengyelorszag.travel ).

Jazz Lengyelországban nagyon jelentős szerepet játszik, különösen kedvelt az ifjuság körében  április 4-6. között rendezik meg a „Jazz nad Odra” Fesztivált Wrocławban, abban a városban ahol a város gyönyörű egyetemén kb 150 ezer diák tanul.

Hagyományosan nagyon népszerű a Húsvéti Beethoven Fesztivál, melyet ez évben április 6-18. között Varsóban élvezhetnek a komolyzene kedvelői. További fesztiválokról mindig tájékoztatjuk az érdeklődőket Newslettereinkben, illetve a www.lengyelorszag.travel oldalon.

A 2014-es év az Egészségturizmus éve – ahogy azt már nagyon sokszor hangsúlyoztam. Annak ellenére, hogy ez az ágazat igen jelentős Magyarországon is, nagyon sok olyan lehetőség várja a magyar turistákat, amelyekkel nem találkozhatnak Magyarországon, de megtalálhatjuk Lengyelországban. (www.lengyelorszag.travel/gyogyudulok )

Ez a földrajzi elhelyezkedésének (hegyek, tengerpart, földalatti szanatóriumok, stb.), vagy a Kneipp – terápia szülőatyjának szanatóriuma, illetve gyógyüdülő helyeken található só lepárlók (pl. Ciechocinek), illetve a Krio/a test, vagy annak beteg részének lehűtése/  terápia, s még sorolhatnánk tovább a vonzerőket. Lengyelország az asztmás,allergiás betegek paradicsoma  - különösen jó eredményeket érnek el a gyerekek gyógyításában / föld alatt, föld felett, tengerparton/  - gyógyszermentesen több évre tünetmentessé teszik Őket.

Talán a leglényegesebb, hogy ezen szolgáltatások árai igen kedvezőek (ÁFA 8%). Érdemes elolvasni a részletes tájékoztatónkat az oldalunkon. www.lengyelorszag.travel - családdal

Azokat is várja Lengyelország, akik nem gyógy üdülni, hanem megőrizni szeretnék egészségüket a szinte már minden szállóban megtalálható SPA&Wellness részlegeivel.

Egy másik téma, ami szintén egyre vonzóbb a magyar turistáknak, az a vallási turizmus, illetve a zarándok utak. Lengyelországban a zarándok helyek nagy része szoros kapcsolatban áll a magyar történelemmel, s ez egy nagy vonzerőt jelent, s a magyar zarándokok ezreit vonzzák. Megemlíthetjük, hogy Czestochowaba, Krakkóba már zarándok különvonatok is indulnak, de egyéb, főleg szenior csoportok is szép számban látogatják ezeket a kolostorokat, ahol zarándok házak (olcsó szállással) étkezőhelyek, s kellemes tartózkodás  stb. várja őket; s  mindez elérhető áron.

Természetesen nem tudtam itt minden vonzerőt felsorolni, látogassanak el oldalunkra, igen sok információt találnak a lehetőségekről. Irodánkban, illetve e-mailben is várunk minden érdeklődőt nagyon sok anyaggal.

Április 27-én lesz II. János Pál szentté avatása, ez alkalomból is Lengyelország szerte, különösen a pápa által látogatott helyeken nagy rendezvények várják a érdeklődőket Kivetítőkön közvetítik a szertartást.

A Krakkói Egyetem ebben az évben ünnepli fennállásának 650. évfordulóját, ezen az egyetemen már a megalakulástól tanultak magyarok. Létrejöttében jelentős szerepe volt Hedvig (Jadwiga) lengyel királynőnek (Nagy Lajos lányának).  Ebből az alkalomból sok rendezvényt rendeznek közösen a várossal. Az ünnepségsorozat márciusban kezdődik. A legfontosabb rendezvény május 10-én lesz az államfő részvételével, este egy nagy szabadtéri zenei rendezvénnyel a Főtéren. (http://www.650.uj.edu.pl/en/ ).