Tovább gyarapodik Hidegkút és a CBA


A helyi és környékbéli vásárolók nagy örömére átadták a Hidegkúti-Máriaremetei út sarkán újjászületett CBA-üzletet – immár diszkont élelmiszer-áruházat.

Az ünnepélyes átadón részt vett Baldauf László, a CBA Kereskedelmi kft. elnöke, dr. Láng Zsolt II. kerületi polgármester, dr. Csabai Péter, a Városrészi Önkormányzat elöljárója és számos helyi notabilitás.

Köszöntőjében Láng Zsolt elmondta, hogy egy nagyszabású, saját erejű önkormányzati fejlesztés II. ütemének részeként örülhetünk a CBA Cent diszkontáruház felavatásának, hiszen itt, Pesthidegkút kapujában napjainkban születik meg a hajdani, „aranyásó falura” emlékeztető bodegarendszer helyén egy korszerű, hangulatos kisvárosi városközpont – a Bánffy György Emlékparkhoz, a nemrég létesített Hidegkúti Rendészeti Központhoz, a jelenleg zajló forgalomtechnikai modernizálással és a CBA-áruháztól pár méterre hamarosan épülő komplex szolgáltatóházzal. Ennek alapító oklevelét át is nyújtotta a kivitelezés vezetőjének, Somogyi Tibornak.

Miért kedves nekünk ez az üzlet? – indította avatóbeszédét az eseményre sok törzsvendéget is invitáló Baldauf László CBA-elnök, miután köszönetet mondott az önkormányzatnak, a beruházóknak. – Azért, mert ez volt a bölcsője a CBA-hálózatnak. Innen indultunk el tíz tulajdonostárssal 17 üzlettel 1992-ben. S most újabb öröm: a 160 nm-es, elavult bolt helyébe minden vásárlói igényt kielégítő, korszerű, minőségi és elérhető árfekvésű diszkontáruházat létesítettünk.

Miért választottuk ezt a formát? – tette föl a másik fontos kérdést Baldauf László. – Azért választottuk a diszkontformát, mert korszerűbb keretet kellett keresnünk a 3. legnagyobb élelmiszerlánccá fejlődött CBA-nak, s mert ez a nagyvilágban is bevált. A modern logisztikával, árubeszerzéssel rendelkező, ezáltal 12-15%-kal olcsóbb árfekvéssel szolgáltató diszkontok hódítanak folyamatosan. Ezt láttuk a legjobbnak a 17 ezres lélekszámú pesthidegkúti közösség számára. Most 2500-féle árut kínálunk, ami hamarosan háromezer lesz. Az áruösszetételt az egészségmegőrzésre törekvő tudatos vásárlók igényeihez igazítjuk. Ennek jegyében hasznos programokat is indítunk. Például behozzuk az orvost, vagyis megfelelő mennyiségű vásárlás esetén ingyenes szűrővizsgálatot biztosítunk; ennek programját most dolgozza ki Mohácsi János belgyógyász barátom (hőkamerás vizsgálat, géntérkép). Másik kezdeményezésünk az internetes vásárlás, amit szintén bevezetünk príma boltjainkban – hangsúlyozta Baldauf László, majd így zárta gondolatait: Hajrá Magyarország, Hajrá Láng Zsolt, hajrá CBA!

Az ünnepélyes CBA Cent diszkontáruház megnyitó gyors szalagátvágással zárult, mert a bejáratnál – az eső ellenére – már tekintélyes tömeg várakozott vásárlásra készen.