Állatok karácsonya


Ezzel az elnevezéssel immáron több esztendeje szervez rendhagyó, különleges programot a Budakeszi Vadaspark.

Aki kitalálta az Állatok karácsonyát, nemcsak olbvashatta Az állatok farsangját, de tisztában van azzal, hogy Teremtő Urunk embert, növényt, állatot s tárgyat, eleven és nem eleven földi teremtményt egy gigantikus egységben, összhangban alkotta meg. Aki hiszi a Teremtő hatalmát, erejét, az tudja: ezen harmónia elismerése, tisztelete az Élet békés, boldog, kiegyensúlyozott egysége, együttműködése. S el nem ismerése, bolygatása, netán megtámadása maga a vég... Ezért társainkként kell tisztlenünk állat- és növénytársainkat itt a Földön s azon túl is.

Erre a különleges ünnepi eseményre minden évben személyre szabott ajándékokkal készülnek gondozóik az állatoknak december 20-a tájékán. S bár az Állatok karácsonya már több éve örvendezteti meg a vadaspark lakóit, az idén először lepik meg a gondozók valódi ajándékokkal. A látogatók megnézhetik, hogyan fogadják a park lakói a számukra, személyre szabottan készített meglepetéseket. A mosómedvék és a nyestkutyák egy-egy speciális ajándékdobozt kapnak, amelyben legkedvesebb csemegéiket, kekszet, száraz kutyatápot és mogyorót találnak majd. Az aranysakálnak, a patkányoknak és az állatsimogatóban élő állatoknak; a vaddisznóknak és a dám szarvasoknak pedig saját karácsonyfát állítanak, amelyre almából, sárgarépából, mogyoróból készült különleges, ehető díszek kerülnek fel.

Az állatok megajándékozásán túl a kert vezetett sétát is szervez a "bibliai állatok" között. Ezen a programon a résztvevők közelebbről megismerhetik a parkban élő juhokat, kecskéket, galambokat, szamarakat, bivalyokat és szarvasmarhákat, de a séta során útba ejtik a sasok, rókák, farkasok, medvék, szarvasok, disznók kifutóit is. A vezetett séta után a kisragadozók etetését is figyelemmel kísérhetik a parkba érkezők.