Gránátalmafagylalt


Fagylalt? Télen?! Igen! Nincs pazarabb, mint ropogó tűz mellett ülni a meleg szobában, bámulni az ablakon át a hóesést és enni a fagylaltot.

Különösen, ha ezt a fagylaltot olyan egyszerű elkészíteni, mint Nigella gránátalmafagylaltját, hiszen nem kell hozzáfőzött fagylaltalap, de még fagylaltgép sem. A lényege egyik kedvenc gyümölcsöm, a gránátalma.

Hozzávalók:

  • 2 gránátalma + 1 a díszítéshez
  • 1 zöldcitrom
  • 17,5 dkg porcukor
  • 5 dl tejszín

A két gránátalma és a zöldcitrom kifacsart levében kevergessük a porcukrot olvadásig. A nem teljesen keményre felvert tejszínhez keverjük hozzá a bíborszínű gyümölcslevet. Simítsuk egy fagyálló, zárható dobozba és tegyük a fagyasztóba néhány órára. Tálalás előtt szórjuk meg gránátalmamagokkal.