Remek nap a Budakeszi Vadasparkban!


Mint már arról korábban hírt adtunk: az ünnepi időszak utolsó szabad szombatján (január 3-án)  egyedülálló programmal várnak mindenkit a Budakeszi Vadasparkba, ahol a hazánkban őshonos nagyragadozókat ismerhetik meg a park nagyragadozó-napján.

A méltán népszerű parkban élő medve, farkas, hiúz és sakál lesz a szakemberek előadásainak főszereplője, a szakvezetések is ezekről a vadakról szólnak majd. A programot a látogatók kedvencei, a mosómedvék és a nyestkutyák nyitják meg.

Szakvezetéssel egybekötött farkas- és medve-látványetetéseket is tartanak, és Csabi, a kárpáti hiúz is bemutatkozik a közönségnek. Gondozói hónapok óta tréningeznek vele, így a közös munka eredményét a látogatók is megnézhetik. A hiúz alapvetően nagyon félénk állat, a természetben kerüli az emberrel való találkozást.

A Budakeszi Vadasparkban a szakszerű gondozásnak és a rendszeres tréningeknek köszönhetően alakult ki ember és állat között ez a ritka bizalmi viszony, amelynek látványos eredményével a jövőben hétköznaponként a Kisállatsulik alkalmával is találkozhatnak a látogatók.

Pontos program (kizárólag ezen a napon a szokásostól eltérő időpontokban indulnak a programok!)
 
10.00 Mosómedve, nyestkutya kisállat suli
11.00 Farkas látványetetése
11.30 Medve látványetetése
12.00 Hiúz látványetetés-előadás
13.00 Sakál látványetetése
14.00 Kisragadozó látványetetése és szakvezetés