Budapest Bora 2015


Második alkalommal ítélték oda a Budapest bora 2015 elismerést. 95 nedűből választottak a négy csapatból álló borbírák. Balatoni és szekszárdi térség nedűje győzte meg a bíráló bizottságokat.

Alapos mérlegelés, pontosabban kóstolgatás után a négy csapatból álló zsűri 95 borból választotta ki a Budapest Bora elismerés nyerte hegy levét, fehér és vörös kategóriában. A borverseny és a cím odaítélésének célja, hogy segítse a magyar borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését, a magyar borászatok fejlődését - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala.

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium mellett működő Országos Borszakértő Bizottság szakmai közreműködésével második alkalommal meghirdetett Budapest Bora verseny eredményeként 2015-ben a fehérbor kategóriában a Tornai Pincészet Kft. a Balatoni borrégióban, a Somlóhegyen termelt Somlói Top Selection Apátsági Furmint, 2011-es évjáratú bora lett. Vörösbor kategóriában pedig az Eszterbauer Kft. a Pannon borrégió, szekszárdi Tivald Cabernet Sauvignon, 2011-es évjáratú bora viselheti a Budapest Bora 2015 elismerő címet.

A nyertes borok termelői az elismerő oklevél mellett jogosultakká válnak a Budapest Bora embléma használatára a nyertes borok palackjain és a hozzájuk kapcsolódó marketing és kommunikációs tevékenység során.

E téren sikerként értékelhető, hogy Magyarország összes borrégiójából szép számmal érkeztek nevezések, közöttük a kisebb családi gazdaságoktól kezdve a piacon már bevezetett, jó hírnévnek örvendő borászatokig.