Immár 22.alkalommal várják a jelentkezőket


A Virágos Magyarországért verseny immár több mint két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye,amelyet a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezel.

Évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. A feltételek a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható az interneten, a mozgalom honlapján, a viragosmagyarorszag.itthon.hu címen. A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája, mely 2015-ben a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága (kiemelten figyelve a közelgő jubileumi emlékévekre: 2016-ban a Szent Márton emlékév és 2017-ben a reformáció 500. évfordulója).

A jelentkezési határidő: 2015. május 31.

A verseny fődíja Magyarország képviselete a 2016. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/.

2015-ben város kategóriában Siófok, falu kategóriában Balatongyörök képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben. A településeket a nemzetközi szakemberekből álló zsűri idén júliusban keresi fel, majd a települések képviselői a többi ország nyertesével együtt szeptemberben részt vesznek a Bristolban megrendezésre kerülő díjátadó gálán.

További információk:             A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága

e-mail: viragos@itthon.hu

Honlap: viragosmagyarorszag.itthon.hu