Turisztikai összefogás a Dunakanyarban


A Dunakanyar továbbra is a Budapest – Közép-Dunavidék Régió legfontosabb fogadóterülete Budapest után. A Dunakanyar turizmusa alapvetően továbbra is a belföldi vendégekre épül.

Példás összefogást hirdettek meg a Duna két partján turisztikailag kiemelt 4 település: Visegrád, Esztergom, Vác és Szentendre helyi TDM szervezetei. Ez összefogáshoz csatlakozott az Ipoly Erdő Zrt. is, mely a Dunakanyar és Duna-Ipoly Nemzeti Park felfedezésére invitál. Ehhez a felfedezéshez járul hozzá a MAHART PassNave Kft. menetrendi és helyi sétahajó-járataival.

Miért Visegrád és miért a Dunakanyar? Visegrád a Dunakanyar szívében egy kisvárosias hangulatú. csodálatos szépségű település, melytől közel egyenlő távolságra vannak a Dunakanyar meghatározó városai:Esztergom, Szentendre, Vác. Kiváló adottságai mellett arra is lehetőséget nyújt, hogy itt megszállva megismerhesse a turista a térség gyöngyszemeit. Visegrád büszke történelmi múltjára, és óvja természeti szépségeit.

Aktuális nyári programjai: II. Visegrádi Gasztro és Kulturális Fesztivál, II. VisegRock Fesztivál, Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Best uff L’art pour l’art, Méhes Csaba és a Brass in the Five, Visegrádi Zenekarok Napja, Ünnepi Gálakoncert és tűzijáték, téli-nyári bobpálya.

Az ezeréves múltra visszatekintő, ország- és egyházpolitikailag is meghatározó Esztergom városában a múlt, jelen és jövő egyszerre ölt teret. Idegenforgalmi attrakciók széles kínálatával várja vendégeit: számos, jelentős egyházi gyűjteménnyel, bemutatóhellyel, rendezvényekkel (lampionos felvonulás, Esztergomi Históriás Napok, Duna Maraton kerékpárverseny, Szent István Hét, tokodi „Nyitott Pincék”), S a számos lovaglási, horgászási lehetőség mellett a borturizmus is egyre nagyobb érdeklődésre tart számot.

Szeretettel várják vendégeit a Dunakanyar bal partján, Vácon is! A hangulatos és sokszínű kisváros barokk épületei, kis utcácskái, meseszép Dunaparti korzója magával ragadja az idelátogatókat. Tartalmas kikapcsolódás és maradandó élményt nyújt az év bármely szakában: világ és vallás, szobrok és zarándokhelyek, Vác a kultúra városa, természeti értékei, Vác zene- és fesztiválváros, megannyi cukrászdával, étteremmel, kávézóval.

Fesztiválok, események, rendezvények Szentendrén, hisz Magyarország egyik legnépszerűbb Budapest közeli turista célpontja skanzenjével, múzeumaival, galériáival.

Látogassanak el az idén is a Dunakanyarba, legyenek vendégek Magyarország e csodálatos, varázslatos vidékén!

Bővebb és részletes információk a helyi TDM szervezeteknél.