Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál 2015 a Klebelsberg Kulturkúriában


Hazánk legjelentősebb nemzetközi öko-design eseményének ünnepélyes megnyitójára november 27-én 18 órakor kerül sor, melyen a nagyszabású nemzetközi kiállítási anyag mellett egy látványos nemzetközi öko-divatbemutatót is megtekinthet a közönség valamint egy állófogadásra is sor kerül, melyen bio étel-ital kínálat fogadja a vendégeket.

Az Egyesült Államokban és Kubában már bemutatott különleges kiállítási anyag most Budapesten is megtekinthető, finn, észt, dán, kubai, jamaicai, bútorok, lakberendezési tárgyak, dekorációk, ruhák, cipők, ékszerek, fotók, szobrok, kollázsok, és még sok más különlegesség.

A kiállításon olyan külföldről érkezett szebbnél-szebb műalkotásokat csodálhat meg a közönség, mint például Észtországból Marta Moorats innovatív Ejtőernyő-ruha kollekcióját, Finnországból Essi Kuula és Marika Jylhä Slow Shoes - egyedi cipőkollekcióját, Dániából a Contemporary Danish Architecture – tárlatot, Kubából különleges dísztárgyakat, Jamaicából állatvilágot ábrázoló szobrokat, Új Zélandról pedig gyönyörű természet fotókat.

Mindemellett a legkiemelkedőbb hazai környezettudatos művészek és művészcsoportok alkotásai is felsorakoztatásra kerülnek a tárlaton.

 

A fesztivál díszvendég TOM NØRRING, a Dán Királyság magyarországi nagykövete, fővédnökei pedig Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Dr. Láng Zsolt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat polgármestere. Az eseményt megnyitja Dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár 2015. november 27-én, a „Nemzetközi Ne Vásárolj semmit! Nap”-on,18 órakor a Klebelsberg Kultúrkúriában.

A nemzetközi kiállításon és a divatbemutatón egyaránt öko-tudatos szemléletben készült darabok kerülnek bemutatásra, újrahasznosított illetve természetes alapanyagokból.

A kiállított és bemutatott darabok közös jellemzője, hogy az előállításuk során a negatív környezeti hatások minimalizálására törekedtek a tervezők, ezzel védve természeti környezetünket.

A Fesztivál valamennyi eseményére a belépés díjtalan.

További információk:

http://www.kulturkuria.hu/viewContent.php?category=21&event=22149