Mit hoz a Mars éve?


Alkalmazkodunk a világ körforgásához, vagy hagyjuk, hogy a lehetőségek elsétáljanak mellettünk?

Az elmúlt években soha nem volt olyan kemény és embert próbáló időszak, mint amilyen a 2016-os esztendő lesz. Ha erősek, kitartóak, állhatatosak leszünk és jól tervezünk, akkor még a nehéz helyzeteket is a magunk javára tudjuk fordítani.

Mibe kapaszkodjunk? 2016 kemény és megterhelő lesz, alkalmanként fájdalmas megélésekkel, negatív tapasztalatokkal, a Mars sokszor durva korbácsütéseivel. Akkor tudunk a vízfelszínen maradni és a hajódon keletkező lékeket betömni, ha semmi ellen sem hadakozunk, hanem tudatosan figyelve a változásokat, mindig kreatívan alkalmazkodunk az aktuális körülményekhez.

Gondolataink mindig legyenek letisztultak, tartsuk magunkat eredeti megfontolt, körültekintő terveinkhez, és az etikusságot, erkölcsöt és becsületességet tartsuk szem előtt. Önmagunkhoz méltó módon éljük életünket, ne engedjük, hogy mások akarják meghatározni mi a jó, vagy mi a rossz nekünk. Aki 2016-ban görbe utakon jár, aki örökösen ferdít, aki nem a tisztesség ösvényén halad előre, az a saját csapdájába fog esni, és nehezen mászik majd ki belőle. A 2015 szeptemberében jegyet váltó Szaturnusz kikényszeríti belőlünk, hogy vállaljuk önmagunkat akár azon az áron is, hogy lemondásokra kényszerítsen. Ha merészek vagyunk és ki merünk lépni a komfortzónánkból, beidegződéseinkből, akkor nyert ügyünk van, ugyanis a sors meg fog jutalmazni bátorságunkért.

Tartozzunk azok közé, akik merik vállalni önmagukat! 2016 legfőbb feladatai közé tartozik a személyes fejlődés, a régóta függőben lévő ügyek lezárása és természetesen önmagunk és vágyaink előtérbe helyezése. Most kell egészségesen önzőnek lennünk, mert csak így lelhetünk rá belső békénkre.

Amennyiben 2016-ban nyitott szemmel járunk, meg fogjuk találni a számounkra kedvező helyzeteket, azokkal az emberekkel együtt, akik által előrébb juthatunk, s mi magunk is fejlődhetünk. Lényeges elem lesz a tudatos tervezés, a mérlegelés, és meg kell értenünk, hogy a régi mondás mennyi re igaz: a kevesebb néha több!