Március 20.: a Boldogság napja, tehát törölje az alábbiakat, hajrá delete!


Kedvenc magazinjuk szeretetközösségének tagjai! Szeretnének boldogok lenni? Nos, vegyék sorra azon rendszeresen hangoztatott mondatokat, hiedelmeket, amelyekről nem is gondolnák, hogy aktívan akadályozza boldogságuk elérését! Melyek ezek a mérgező „szállóigék”? Miképp legyenek „málló” igék? Válogasson, töröljön, delete! Elvégre március 20 – a Boldogság napja!

Megérdemlem a boldogságot. Senki nem érdemel semmit és senki sem jogosult semmire. A boldogságot mindenkinek magának kell megkeresnie!

Nem tudom, mi kellene a boldogságomhoz. A boldogság nem valami beszerzendő holmi, hanem attól vagyunk boldogok, amit értékelünk és szeretünk. Maga az értékelés és a hála érzetet adhat igaz boldogságot. Miért hálás Ön az életében?

Nem vagyok elég jó. De igen, az: jó. Szóval felejtse el ezt a mondatot!

Sosem gyógyulok meg. Az emberek gyakran bántanak minket, ez igaz. Ám nagy szerencséje van, ha nem túl gyakran törik össze a szívét vagy netán a testét. Ám akár testi vagy lelki betegség fog ki Önön, soha ne mondja, hogy „kifog” magán a baj! Mondja azt: én vagyok az erősebb, s akkor nem vonzza a bajt.

Mindent magam kell, hogy irányítsak. Ez egy nem jó módszer. Vannak dolgok, amik irányításra szorulnak, de néha el kellene engednie a gyeplőt és hagynia kell, hogy a dolgok a maguk útját járják. Nem éri meg mindig mindent irányítani, mert sok csalódáshoz és szomorúsághoz, stresszhez vezethet. Vállalja a felelősséget és ne harcoljon annyira az irányításért.

Ez személyes (ügy). Szinte semmi sem személyes manapság. Főleg, mikor úgy fest, hogy az egész társadalom tud mindenről, mindenkinek minden fáj, állandóan megbotránkoznak és hiába vagy felháborodva, ha valaki beleüti az orrát a dolgodba, felesleges időpazarlás a vita. Illetve közvetve vagy közvetlenül, de mindig tartozik valakire, valami. Ismerje föl, hogy igazából soha semmi sem személyes – és akkor elérheti a könnyed, boldog életet.

Mindenkinek tetszenem kell. Everyone must like me. Ez különösen buta gondolkodásmód. Mások véleménye csak mindent megnehezít, de nem segít semmit. Önnek tudnia kell kicsoda-micsoda, és amit tesz, az Önnek legyen jó és tetsszen. Nem baj, ha nem mindenki szeret és ez így normális.

Akik hétvégén utaztak például a 4-6-os villamoson, azoknak vállára rászállt a Boldogság Kék madara egy pillanatra - ugyanis csinos, mosolygós lányoktól kapott egy száll virágot és egy mosoly-matricát!

Már "csak" 364 nap ilyen nap kellene...

(osztt)