Bolondos április: bolondos bábjáték és dallamok a Kultúrkúriában


Csiribiri bolondos családi délután bábszínházzal, koncerttel és kézműves játszóházzal, valamint népmese-színház várja a családosokat sok szeretettel!

2016. április 2. szombat 15:00-18:00 - Csiribiri bolondos családi délután

Porondon a bolondom – a Bábakalács Bábszínház előadása

Bolondos dallamok és játékok a Handabanda zenekar előadásában

Kézműves játszóház

Jegyár: 700 FT

PORONDON A BOLONDOM – A BÁBAKALÁCS BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA - Bolondos bábjáték életről és játékról

Egy álmos, magányos hétköznapon felbukkant újra a rég elfeledett Bolond, és játszani hívott. Játszottunk kisded játékokat, legyőztünk betegséget, halált, játszottunk iskolást, "papást-mamást" és öregséget is; színházat játszottunk. Lássa hát mindenki, s ha tetszett, tapsoljon! Mert "az élet játék, gyermekeim, és a játék lényege az, hogy játszani kell." (Zalán Tibor)

BOLONDOS DALLAMOK A HANDABANDA ZENEKAR ELŐADÁSÁBAN - Kicsiknek, nagyoknak és a lélekben örök gyerekeknek, azaz mindenkinek

A 2009-ben alakult HandaBanda Zenekar célkitűzése, hogy a gyerekekkel megismertessék és megszerettessék az élő zene varázsát valamint, hogy megzenésített verseikkel kaput nyissanak a magyar irodalom "kincsestára" felé.

Tagok:

Szabó Zselyke - próza, ének

Nagy Márk - gitár, vokál

Várvölgyi Szabolcs - basszusgitár, vokál

Oláh Márton - szaxofon, fuvola, klarinét, vokál

Gacsályi Róbert - ütőhangszer

2016. április 8. péntek 14:30 - Mazsola I. bérlet: Rózsavitéz - Kalotaszegi népmese a Magyar Népmese Színház előadásában

Rózsavitézt, a Tündérkirály, kiszemeli lánya, Tulipánvirág számára. A lány mostohája, azonban saját lányának, Mákvirágocskának akarja a fiút. Furfangos próbákat eszel ki a banya, hogy ne vehesse el Rózsavitéz, Tulipánvirágot. Muki, az obsitos katona, segítségére van a fiataloknak. Még is menekülniük kell, de hogy mi a megpróbáltatások vége, a meséből megtudjuk!

Szereposztás:

Rózsavitéz: Illés Dániel

Tulipánvirág: Mester Nikolett

Tündérkirálynő – Mákvirág: Zanotta Veronika

Tündérkirály – Muki: Balázsi István

Rendező: Rumi László

Jegyár: 900 Ft