Milyenek a Tavasz típusúak?


A tavasz az újjászületés időszaka, mikor a természet megmutatja viruló színeit a hosszú, fagyos tél után. Üdezöld lombkoronák, harmatos bimbók, tarka színkoszorúba boruló mezők, napsárga nárciszok, a tavaszt ünneplő barkák, liliomfák, hóvirágok vidítanak fel minket.

A Tavasz típusú nőkben van valami törékenység, amit bőrük különleges világos, barackos fénye kölcsönöz. Az arcuk sokszor érzékeny, könnyen kipirulnak, szeplőik aranyló barnák. Színeik: melegek, élénkek és világosak. A Tavasz típusúak színei ragyogóan üdék!

Főbb jellemzők

Haj: aranyló alaptónusú szőke, szőkésvörös, vörös, középbarna, világosbarna.

Szem: a szemszín igen változatos, figyelemfelkeltő, melegségtől sugárzó pl.: türkizzöld, melegzöld, világosbarna, aranybarna

Bőr: az arcszínt barackos, arany tónus jellemzi, mely sosem hat kékesnek. Gyakran érzékeny bőrű.

A Tavasz típus színpalettája a nagyon világos, meleg színektől a közepesen sötét árnyalatokig terjed. Bátran viselhet élénk, telített színeket.


A Tavasz típus alcsoportjai

A többi évszakhoz hasonlóan a Tavasz típust is három alcsoportra oszthatjuk. A színtanácsadás során az alábbi kategóriák segítségével finomítjuk az egyéni színpalettát aszerint, hogy ki-melyik alcsoportba tartozik.

Meleg Tavasz

(Tavasz-Ősz)

Az egyik legkülönlegesebb típus, színei élőek, elvenek, sugárzón melegek.

Élénk Tavasz

(Tavasz-Tél)

Ragyogó megjelenésű, igazán feltűnő jelenség, akinek szinte minden jól áll.

Világos Tavasz

(Tavasz-Nyár)

Törékeny, kislányos báj és romantikus könnyedség jellemzi ezt a típust.