Folytatódik a lélek tavasza


Túl a tavaszi napéjegyenlőségen mind világosabbá válik újfent, hogy a természet és vele az évszakok körforgása életünk része. A Föld Nap körüli forgása spirituálisan a fény és az árnyék ellentétét és szimbiózisát egyaránt jelképezi. A legtöbb kultúrában a termékenység, regeneráció, újjászületés ünnepe s napjai ezek.

Egészen a XVIII. század közepéig ez a nap volt az Újév kezdete. Maga a Húsvét (a kereszténységben: Jézus feltámadása) a termékenységet szimbolizálja a nyúl és a tojás jelképével.

Korábban a megújulás megjelenítése és megerősítése érdekében különböző rituálékat alkalmaztak, hogy a télen felgyülemlett, idejét múlt dolgokat elengedjék, és lelkileg és fizikailag is  tiszta lappal indulhassanak az új esztendőben. Innen származik például a „tavaszi nagytakarítás” hagyománya is

A tavasz gyakorlatilag az új kezdetet jelenti az emberek számára is: a fény győzelmét, mikor kezünkkel és lelkünkben is új magokat ültetünk. Ilyenkor természetesen vágyunk az újra, eddig akár ismeretlenre, ösztönösen új kihívásokat keresünk.

Jó időszak kezdődik ekkor, hogy elmélyüljünk spirituális tudatosságunkban és kapcsolódjunk a természethez. Ezáltal emlékezünk arra, hogy mi is részei vagyunk a nagy egésznek, illetve érezhetjük, hogy a körforgás állandó: az életet mindig a halál, a halált pedig mindig az újjászületés követi.

A tavaszi napéjegyenlőség spirituális jelentősége, hogy a nappalok felülkerekedésével több fényt, friss életerőt és új lehetőségeket kapunk. Tehát a teremtés a kulcs ebben az évszakban. Minden évszaknak, napnak és napszaknak megvan a maga jelentősége az Univerzumban, melyet, ha megtanulunk kihasználni, hatalmas előnyt kovácsolhatunk belőle mindennapjainkban.

Asztrológiailag a Tűz elemhez tartozó első jegy, a Kos hava kezdődik meg a tavasszal együtt: kirobbanó, visszatarthatatlan erőt képviselve. Az egyéniség ilyenkor képes minden akadályt leküzdeni, hogy belső fényét a külvilágban is megcsillantsa.

Összefoglalva a mai nap kitűnő időpont tehát:

1.Új rendszert bevezetni az életünkbe

2.Elengedni a régit, hogy helyet adjunk az újnak

3.Mivel a fizikai és spirituális hidak megnyílnak, nagyon jó lehetőség a szellemi teremtésre

4.Tudatos megújulásra

5.Gyógyító energiák előhívására

6.Akaraterőnk kinyilvánítására

7.Tisztító kúrákra

8.Csakratisztításra (meditációval, masszázzsal)

9.Tavaszi nagytakarításra, rendrakásra

Legyenek nagyon szép tavaszotok! :)

A KILÁTÓ offline, online magazin kadója és szerkesztősége