Gyógyító víz – a harkányi „csoda”


A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére.

A víz fontossága

A víz a mindennapi életünk része, szervezetünk számára elengedhetetlen alkotóelem. Biztosítja a vérkeringést, a szükséges tápanyagok oldását, felszívódását. Szervezetünk napi 2-3 liter folyadékot is igényel, melyre legalkalmasabb az ásványvíz.

Az ásványvíz olyan tiszta, természetes ivóvíz, amely legalább 500 mg/liter oldott ásványi anyagot tartalmaz. Mindenki által korlátozás nélkül fogyasztható, élettani szempontból igen értékes.

Az ivás nem csak szomjoltás: a folyadékpótláson túl biztosítja a szükséges kalcium, magnézium, kálium, fluor és más ásványok bevitelét. Igyunk tudatosan, és testünk meghálálja az odafigyelést!

A gyógyvíz, mint a betegségek természetes ellenszere

Magyarországon a fürdőkultúra kialakulása több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ország vízrajzának jellegzetessége, hogy termálvizekben gazdag: európai viszonylatban egyedülálló. Az ásvány- és gyógyvizek nagy része oldott ásványi anyagokat tartalmaz, így a fürdőzésnek nem csak lazító és pihentető, hanem gyógyhatása is van.

Gyógyvíz típusok: kénes, radon tartalmú, jódos-brómos, vasas, alkalikus, keserű, kloridos vagy konyhasós gyógyvizek.

A harkányi „csoda”

A harkányi gyógyvíz a gyógyászati szempontból legjelentősebb ásványi anyagot, a kétvegyértékű kénvegyületet tartalmazza, amely gáz alakban a vízben oldott állapotban nyomás alatt van. A kifolyó vízben, ez által a nyomás alól felszabadulva bomlani kezd, átalakul kénhidrogén-gázzá, amely a víz jellegzetes szagát adja.

A gyógyvíz kitűnően alkalmas mozgásszervi-, reumatikus- és ízületi betegségek kezelésére. Egy-egy kúra során szép eredmények érhetőek el csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, nyirokkeringési zavarok megelőzésében, gyógyításában.

A gyógyvíz összetételének köszönhetően ivókúrára is alkalmas. Ivókúra esetén a gyógyvizet kis adagban fogyasztjuk. Elsődleges hatásai: javítja az emésztést, értágító hatású, fokozza az anyagcserét, valamint csökkenti a vérnyomást és a vércukrot.
 

Gyógyulás és pihenés egy helyen

A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére.

A harkányi gyógyvizet a szálloda saját külső és belső gyógymedencéiben élvezheti. A gyógyszolgáltatások között megtalálható a gyógymedence, gyógymasszázs, elektroterápia, lézerkezelés, mágneses kezelés, iszapkezelés, gyógypakolás, gyógytorna, valamint a vizi torna is.

A szálloda három fő betegségre kínál kezelést: mozgásszervi (reumatológiai), nőgyógyászati (meddőségi) és psoriasis (pikkelysömör). A saját gyógyászati részlegében állandó orvosi felügyelet, számos szolgáltatás és wellness részleg is megtalálható.

131 db superior és standard kategóriájú szobával, gondosan ápolt, mediterrán parkkal, sportolási lehetőségekkel, éttermében pedig hazai és nemzetközi ételekkel várja a gyógyulni és pihenni vágyókat.