Gyermeknap és gyermekbúcsú vár a Kultúrkúriában!


Hagyományos tanévvégi-nyáreleji családi programajánlónk a Kultúrkúriában!

2016. május 28. 10:00

Helyszín: Hidegkúti Horgásztó (1028 Budapest, Temető u. 65.)

Nyeremények:

1. helyezett: fél éves korlátlan horgászbérlet

2. helyezett: 20 alkalmas horgászbérlet

3. helyezett: 10 alkalmas horgászbérlet

a Hidegkúti Horgásztóra

Eredményhirdetés: 15 órakor a Klebelsberg Kultúrkúria szabadtéri színpadán

A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet:

Reök Cecília

Tel.: +36 20/299 1040

e-mail: reokcecilia@kulturkuria.hu

 

2016. május 28. 15:00

A Makám zenekar gyermekkoncertje, Az égigérő paszuly  - a Kabóca Bábszínház előadása, egy különleges Lovagi torna, a Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág - Játékos Tudomány játszóház és látványbemutató, valamint Bogárháton játszóház, ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház és hempergő várja a gyerekeket.

AZ ÉGIGÉRŐ PASZULY - A KABÓCA BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Klasszikus magyar népmesék alapján írt történet, amelyben Jancsi, az éretlen és bizony néha mihaszna legény lusta kamaszból férfivá válik. Ehhez azonban fel kell jutnia a rejtélyes paszuly tetejére, ott pedig le kell győznie a Rettentő Óriást. A feszes ritmusú előadásban a színészek közvetlenül a gyerekeket szólítják meg, de a felnőtt nézőink is jól szórakozhatnak a látványos kalandok során.

GYERMEKNAPI ÁKOMBÁKOM - a MAKÁM EGYÜTTES KONCERTJE

A kelet-európai dallamvilág hagyományaiból építkező, jellegzetes hangzásvilággal rendelkező Makám együttes interaktív családi műsora kisebbek és nagyobbak számára egyaránt élményt jelent. A műsor játékos formában igyekszik elénk varázsolni az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat, s játékos formában hívja fel a figyelmet a természet csodáira. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csiga-bigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és  meghallgatjuk az ott élő állatok hangversenyét.

FOLYAMATOS PROGRAMOK

LOVAGI TORNA - A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ JÁTSZÓTERE
Ki ne álmodozott volna arról, hogy páncélt ölt magára, lóra pattan, és dárdával kezében, lovagként indul a csatába? A Bóbita Bábszínház olyan ügyességi társasjátékkal várja a gyerekeket, amelynek állomásait végigjárva valóra válhatnak a fenti álmok, ábrándozások! A tematikus játszótér öt szakaszán különböző nehézségű feladatok várják a lovaggá válni kívánó apródokat.

JÁTÉKOS TUDOMÁNY - FURFANGOS CSUDAVILÁG JÁTSZÓHÁZ
Szórakozz önfeledten és okosodj játszva az interaktív játszóházban! Különleges alkalmatosságok, meglepő feladványok,látványos kísérletek és logikai játékok.

BOGÁRHÁTON JÁTSZÓHÁZ
Különleges élmény és játszópark bogaras játékokkal és feladványokkal

TEKERGŐTÉR
Tessék, tessék, csak tekergessék!
Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak!
A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

A JÁTSZÓKERTBEN: kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket, családokat.

A belépés díjtalan. Rossz idő esetén a rendezvényt a Kultúrkúria épületében tartják meg.

 

2016. június 26. 15:00

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság:

Guruló cirkusz - a Mikropódium Bábszínház előadása, A dühös lovag - Kabóca bábkoncert, az Eszter-lánc mesezenekar koncertje, Zöld Marci Betyár hétpróba a Betyártéren, Tekergőtér - az izgalmas játékok tere, körhinta, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket.

GURULÓ CIRKUSZ - A MIKROPÓDIUM BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

A DÜHÖS LOVAG - A KABÓCA BÁBSZÍNHÁZ BÁBKONCERTJE

Gyerekkoncert zenészekkel és marionett bábokkal. Lacki János verseit Szirtes Edina Mókus zeneszerző-énekes zenei feldolgozásában adják elő a Kabóca Bábszínház művészei. A bábkoncerten a zenészek, a bábszínészek marionett figurákkal mesélik el Lackfi János dühös lovagjának történetét koncertszerű felállásban. Ének, zene, játék és sok humor jellemző a zenés produkcióra. A koncert gyerekek számára készült úgy, hogy az egész család számára izgalmas zenei, irodalmi s egyben színházi élményt is nyújtson.

18 óra AZ ESZTER-LÁNC MESEZENEKAR KONCERTJE

„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János)

FOLYAMATOS PROGRAMOK

BETYÁR HÉTPRÓBA A BETYÁR JÁTÉKTÉREN

Betyár Játéktér egyedi, ügyességi játékait próbálhatják ki a gyerekek, valamint a kalandvágyók a Betyár Hétpróbán is megmérettethetik magukat. Az állomásoK ügyességi feladatait jól megoldó gyerekek Betyárigazolvány tulajdonosaivá válnak, azaz Zöld Marci betyár bandájának tagjai lesznek.

A hétpróba játékai: ökörhúzó, lovacska ugrató, pandúrverő, diócsenő, körhinta, malaclopó, betyárbújdosó.

TEKERGŐTÉR

Tessék, tessék, csak tekergessék!
Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak!

A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

A JÁTSZÓKERTBEN: kézműves játszóház, arcfestés, körhinta, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket, családokat.

A belépés díjtalan.