Egy csónakban evezünk a nemzetiségekkel…


…amit megpróbálnak elsüllyeszteni különböző erők, ezért érdemes lenne komolyabban venni ezt a sorsközösséget - mondta az Országgyűlés elnöke a Nemzetiségi Kultúrák Napja alkalmából.

Kövér László rámutatott: szisztematikus lélektani-politikai háború folyik a világot eddig összetartó identitásokkal szemben, a tömeges migráció egyes felfogások szerint háború Európával, az európai országokkal szemben, és egy kultúráját vesztett, homogenizált európai populáció létrehozását szolgálja.

A házelnök kiemelte: az erdélyi magyarságnak és az erdélyi románságnak is az elgyökértelenítés veszélyével kell szembenéznie. A hazánkban élő nemzetiségek és a Biharban, Partiumban, Erdélyben, Temesközben (= Romániában), a Felvidéken (Szlovákiában), a Kárpátalján (Északkelet-Felvidéken), illetve az Őrvidéken (Burgenlandban), Délvidéken (Vajdaságban) élő magyarok támogatása európai gyökereik erősítésében akkor lesz igazán fontos, amikor ezeket a nemzeti kultúrákat még nagyobb támadásoktól kell majd megvédeni.

Kövér László szerint hazánk nemzetközi kapcsolatrendszerében is felértékelődött a nemzetiségi szószólók szerepe, a kormány szeretne erre támaszkodni, például a delegációk részét adják a szószólók is.

A parlamentben működő nemzetiségi szószólók a Magyarországon működő befektetők, az anyaországi gazdasági csoportosulások és politikai szereplők felé is tartják a kapcsolatot, így hitelesítői tudnak lenni a magyar kormány politikájának, egy másik nézőpontból tudják azt kritizálni vagy alátámasztani.

A házelnök kitért arra, hogy a globalizáció rengeteg kárral, hátránnyal és rombolással jár a nemzeti kultúrákra nézve. Olyan homogenizált európai populáció létrehozására irányul, amelynek a világ nagyvállalatai egy brüsszeli központból tudják diktálni a törvényeket. Úgy vélte, ezt bizonyítja az EU és az Egyesült Államok között tervezett transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP),

 

 

 

amelynek elsősorban az amerikai, másodsorban néhány nagyobb tagállam multinacionális cégei lesznek haszonélvezői. Európa nemzeteinek és nemzetiségeinek nem egymásban kell látni az ellenséget, hanem a liberális nemzetközi pénzmaffiában, amely a nemzetektől elrabolt pénzekkel finanszírozza támadását a nemzetek ellen, amelyeket ráadásul még egymás ellen is uszít.