Itt a nyár, de hol a szerelem?


Kamasz- vagy épp dereskorunk legszebb nyara – a napfény évszaka. A nyár mindig a nagy szerelmek időszaka. Ilyenkor számtalan olyan szerelem születik, amely később legendává válik, és még a téli hónapok alatt is fölmelegít. Arról mesélünk egymásnak: de szép is volt! De vajon mindenkire rátalál a szerelem nyáron?

A nyárnak hatalmas előnnyel bír a többi évszakhoz képest az ismerkedés terén. Mégpedig azért, mert kimozdulunk a négy fal közül. Nyitottabbak leszünk, és könnyebben flörtölünk ilyenkor. Épp ezért izgató: vajon mi lehet az oka annak, hogy még egy ilyen nyitott időszakban sem tud valaki megismerkedni senkivel? Hiszen minden adott hozzá, legalábbis elvileg. A fesztiválok tízezreket mozgatnak meg, saját határaikat feszegetik, miközben újabb és újabb emberekkel találkoznak, illetve ha épp nem esik az eső, akkor a strandok és a kerthelyiségek is tömve vannak emberekkel, akik alig várják, hogy valakivel megismerkedhessenek. Ez még akkor is így van, hanem nem ezért léptek ki a négy fal közül.

Ha ennek ellenére sem tudsz senkivel megismerkedni, akkor sincs baj! Nyugi! Nem olyan nagy ördöngősség a társkeresés, csak jól kell csinálni. Ehhez nem kell mást tenned, mint megcsinálni a saját társkereső stratégiádat. Ha ez megvan, akkor nyugodt szívvel használd ki a nyár adta, nyújtotta lehetőségeket, és kezdj el ismerkedni. Azt mondod, hogy az nem is olyan könnyű? Ebben igazad van. A legtöbben ott rontják el, hogy rágörcsölnek és valami nagyon tutti ismerkedős dumával akarnak színre lépni, hogy mindenkit el tudjanak varázsolni.

Hidd el nekem, hogy nincs szükség varázslatra!

Ha nőként keresel férfit, akkor nyugodtan jelezheted finoman a kiszemelt pasinak, hogy felkeltette az érdeklődésedet. Hiszen ilyenkor könnyedebb minden. Persze, ha a kapcsolatban igazi férfit akarsz magad mellé, akkor a jelzésen ne lépj tovább, hanem engedd, hogy ő kezdeményezzen.

Ha férfiként keresed álmaid asszonyát, akkor tessék felkötni azt a bizonyost, és megmutatni, hogy Téged milyen fából faragtak.

Nem kell megijedni, ha az első egy-két alkalommal nem sikerül kialakítanod beszélgetést, flörtöt. Próbálkozz újra. De azért arra figyelj oda, hogy ha a sokadik alkalommal is lepattansz, akkor valamin változtatnod kell!

Ne feledd, ha otthon ülsz, és a csodára vársz, akkor a legközelebbi romantikus élmény az lesz, hogy megnézel egy filmet a tévében. Ha nem erre vágysz a lelked mélyén, akkor nincs más dolgod, mint nyitni a világ felé és megismerkedni egy hús-vér személlyel. Hidd el, nem  nehéz…