Átadták a Szép Juhásznét…


…mármint a róla elnevezett erdei utat, hogy pontosítsuk az immár közszájon szárnyaló hírt. Lám, a jó hír is szárnyakon jár…

Az erdőn át kanyargó út a Budakeszi és Nagykovácsi utakat köti össze, a II. kerület mellett fontos szerepet tölt be az észak-budai közlekedésben; az M0 út hiányzó (módfelett hiányzó!) szektorának tekinthetjük. A fővárosi agglomeráció e térségbeli települések közötti forgalom javarésze is itt zajlik.

Az utat Láng Zsolt kerületi polgármester adta át a forgalomnak, a kerület lakóinak.

Az előrelendítő beruházásokra sokat, az elmúlt tíz évben (23 km út, 16 km járda, 4,2 km kerékpárút, két körforgalmi csomópont, hidegkúti csomópont, gyalogátkelők, közvilágítási oszlopok stb. céljaira – összesen több mint 4 milliárd forintot adó II. kerületi önkormányzat saját forrásból biztosított e fejlesztésre 300 millió ft-ot, ami ezúttal a forgalom és a közlekedésbiztonság érdekében elengedhetetlen volt. Külön előny, hogy a budakeszi csomópont szélesebb, s a Szép Juhásznéra történő ki-behajtás biztonságosabbá vált.

Így föltehetően a kerületiekkel s a vonzáskörzetben élőkkel együtt bizonyára a városi legenda alakja, Szép Juhászné is örvendezik az új út láttán. S mivel annyi minden történt, történik a budai/pilisi erdőkben, és tudnivaló: napjaink sem mentes a csodáktól (csak észre kell venni), nem kizárt, hogy talán már át is haladt rajta. Ez egy újabb legenda lenne, ha valamelyikünk észlelte, s máris megérte.                                                                                                                    

Góbé