Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál


Gyöngyös, szeptember 16-18-án szeretettel várja a város és a környék borászataival, pincészeteivel az odalátogatókat!

Nemcsak az őszi színekben pompázó Mátra várja szeptemberben az erre a vidékre látogatókat, hanem Gyöngyös közkedvelt rendezvénye is a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál.

A Mátrai Borvidék kiváló borászatai mellett a Tokaji Borvidéket Tolcsva, mint meghívott vendégtelepülés képviseli. A három nap kulturális, kulináris ajánlata ezúttal is hagyományőrző és szórakoztató elemekből tevődik össze. Az Anna and the Barbies mellett a Kiscsillag és a Takáts Tamás Blues Band is szórakoztatja majd a borozgató közönséget.

A gyermekek is találnak kedvükre való programokat, de az operettkedvelőkre is gondoltak a szervezők.  A Görgényi László Főzőverseny elmaradhatatlan programja a rendezvénynek, ahová a jelentkező csapatok gulyás kategóriában nevezhettek. Borvidéken szükséges és hagyományos kellék a madárijesztő, ezért pompás díszei lesznek a meghirdetett pályázat győztes alkotásai a fő téri mulatozásnak.

A Mátra Tortája is egy pályázatot takar a borral és szőlővel készült sütemények készítői számára, melyek közül kikerül a „Mátra tortája 2016” cím tulajdonosa. Az éjszakai baráti boros poharazgatás hangulatát helybéli kiváló együttesek teszik kellemesebbé, akiknek a zenéje - reméljük - idén is sokakat táncba hív majd a késő esti órákban. Hívjuk tehát mindazokat, akik kirándulni, várost nézni, jó borokat, finom ételeket kóstolni és kikapcsolódni vágynak egyszerre. Mindezt megkaphatják egy helyen a Mátra fővárosában, Gyöngyösön.

www.gyongyos.com