Fesztivál a környezettudatosság jegyében a Kultúrkúriában


Kiállítás és divatbemutató 23 országból! Minden, ami ipar-és képzőművészet! A Kultúrkúria évek óta elkötelezett és népszerű Zöldág-vonalának programsorozata.

2016. november 25. péntek 18:00-19:00

Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál Megnyitó

A fesztivál díszvendége:

Dr. Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató

Közép-európai Egyetem környezetvédelmi tanszékének professzora,

CEU éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője

Kiemelt együttműködők:

Dán Királyság Nagykövetsége, Magyarországi Észt Intézet, MTA Ökológiai Kutatóközpont

Nemzetközi öko-design kiállítás

2016. november 25. - december 18.

A környezettudatos művészet hazai és nemzetközi palettáját felsorakoztató tárlaton, öko-designt és a slow designt és alive design képviselő tárgyak kerülnek bemutatásra.

Iparművészet: használati tárgy, dísztárgy, öltözék, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, bútor

Képzőművészet:  kollázs, festmény, dombormű

A kiállításon olyan külföldről érkezett szebbnél-szebb műalkotásokat csodálhatnak meg az érdeklődők, melyek méltán képviselik hazájuk környezettudatos művészetét. Emellett a legkiemelkedőbb hazai környezettudatos művészek és művészcsoportok alkotásai is bemutatásra kerülnek a tárlaton.

A kiállított külföldi alkotások a következő 23 országokból tekinthetőek meg: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Indonézia, Irán, Izrael, Jamaica, Kína, Kolumbia, Kuba, Lengyelország, Lettország, Olaszország, Oroszország, Peru, Románia, Skócia, Szerbia, Törökország, Ukrajna

Nemzetközi öko-design divatbemutató

2016. november 25., 18 óra

A nemzetközi öko-design bemutató alkalmával, természetes illetve újrahasznosított alapanyagokból készült, határainkon belül és határainkon túl élő magyar környezettudatos iparművészek által tervezett, látványos, egyedi öko-design kollekciók kerülnek bemutatásra.