Ráadás - A dzsungel könyve kétszer a Kultúrkúriában


A nagy érdeklődésre való tekintettel két időpontban is megtekinthető lesz a Kultúrkúriában A dzsungel könyve!

DUPLÁZUNK! Dés László-Geszti Péter-Békés Pál: A dzsungel könyve

A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadást 11 órakor is bemutatjuk!

2016. december 18. Két időpontban: 11:00 és 16:00

A Rudyard Kipling könyvén alapuló musical különlegesen látványos bábszínpadi változata a Harlekin Bábszínház előadásában ismét a Kultúrkúriában.

Közel húsz esztendeje, hogy egy igazi sikertörténet indult útjára a Pesti Színházban. Új magyar musical született, amely töretlen népszerűségének és számos színházi bemutatójának köszönhetően mára klasszikussá vált. A farkasok között nevelkedett Maugli története fülbemászó zenébe és leleményes dalszövegekbe ágyazva, minden korosztály számára garantált szórakozást biztosít. A bölcs Balu, a féltőn óvó Bagira, a bosszút szomjazó Sír Kán története nem nélkülözi az izgalmakat, ahogyan az örökérvényű tanulságokat sem. A Harlekin Bábszínház elsőként tett rá kísérletet, hogy bábok és színészek által elevenedjen meg a musical.

"A dzsungel első számú törvénye: elsősorban mindenki a saját életben maradásáért felel. Ne állj szóba a majmokkal, ne feleselj Baluval, és vésd eszedbe: vedlés idején Ká nem csak rövidlátó, de nagyot is hall. Mindig légy udvarias, használd a mesterszavakat és tartsd tiszteletben Csil munkáját. Ha mindent megtanultál, akkor indulhatsz, de ne feledd: a Dzsungel Könyvét nem te írod, te csak lépkedsz a köveken, amelyek olykor olyan utakra is terelnek, ahol még nem járt más előtted. Felkészültél az utazásra?"

Maugli - Zádori Szilárd Balu - Herein János Bagira - Mészáros Pancsa Túna - Szűcs Réka Sír Kán - Sóvári Csaba Akela - Szilner Olivér Ká - Nánási Ágnes Csil - Soó Gyöngyvér Majom - Szabados Böbe Továbbá: Kiss Levente, Kovács Máté, Kiss Alexandra

A bábszínpadi változatot készítette: Tóth Réka Ágnes és Halasi Dániel

Báb-és díszlettervező: Csonka Erzsébet

Koreográfus: Fosztó András Rendező: Halasi Dániel

Az előadást 2 felvonásban játsszuk, időtartama szünettel együtt kb. 140 perc.

Az előadást 3 éven aluli gyermekek számára nem ajánljuk!