Zázrivecz vagy Vona – mindegy. A lényeg, hogy magyar és keresztény!


A jobbikos pártelnök elleni folyamatos támadás egy valamit biztosan jelez: veszélyes ellenfelet látnak benne. Az is. Mármint a tekintetben, hogy személyes szentháromsága. keresztény, magyar – és tisztességes. A többi nem számít. Illetve nagyon is számít egy szemszögből: a sok hasonló „egyszerű” honfitársunkhoz hasonlóan minden közéleti szerepvállalónál alap kellene hogy legyen e hármas jelző!

És mindenekefölött: a közéleti, politikai vagy szakmai, szerelmi stb. ellenfél pocskondiázása méltatlan minden, magára valamit is adó személyre, csoportra. Sőt, magát a gyalázkodót minősíti (le). Attól ui. senki sem lesz különb, ha a másikat igyekszik besározni. Ami Vonát, a Jobbik Magyarország Mozgalom elnökét illeti, kap ő most hideget-meleget a kormányzati bulvártól. Szó szerint, mert hetekkel ezelőtt még az volt a sláger, hogy meleg, vagyis homoszexuális, vagyis buzi. Ezt a rendkívül hiteles, fideszes előadóművésszé avanzsált Terry Black állításaival próbálták alátámasztani. De aztán ez érezhetően nagyon visszafele sült el, ezért az előadóművészt mostanra lecserélték egy bohóc elemzőre (talán pont ő állt modellt a kormányzati talpnyalásból élő Civil Összefogás Fórum új plakátján, amelyen Vonát és Gyurcsányt tették egymás mellé), Lánczi Tamásra. A gy. f., lánczi és a többi nyalonc számát tekintve nincs akkora óriásplakát, hogy mindegyik ráférjen…

Nem tudni pontosan, kik találták ki és azt sem, hogy pontosan milyen megfontolásokból indították ezt a Jobbik-ellenes lejárató kampányt, mit vártak tőle, de hogy már az elindítók is látják, hogy nagyon felemás eredményt hozott/hoz.... Mint az alábbi médiaeset is.

„Vona Gábor múltja” címmel a TV2 kedd esti hírműsorában mutattak be egy riportot, amelyben a Jobbik elnökének névváltoztatási „rejtélyét” próbálták körbejárni. És itt jön a képbe Lánczi, aki megelemezve az ügyet, a következőket mondta szemrebbenés nélkül: „Pontosan mi volt Vona Gábornak a motivációja, ezt nem tudjuk. Találgatni lehet, végső soron tőle is hallottunk egy magyarázatot. Igazából kétfélét is, ugye, hogyha jobban meggondoljuk. Ugye egyszer azzal érvelt, hogy az ő neve nem hangzik elég jól, a politikában nehéz egy ilyen névvel befutni. De adott egy olyan magyarázatot is, amivel igazából mintha családi okokra utalt volna.2

Mondhatná, az alfahír nyomán szabadon bárki, ha most Bayer Zsolt lenne, akkor néhány feles után elintézhetné ezt azzal, hogy „neked meg a k. anyád…”, esetleg „ehhez neked mi közöd van?” De miután nem vagyunk bayerek, sőt, miután megkapta jól megérdemelt lovagkeresztjét, nagy, szent fogadalmat tett a kitüntetések és egyebek hatására, hogy megpróbál felnőni a feladathoz, és befejezi a trágár tartalmú tézisei, publicisztikái írását. Ennek a fogadalomnak persze van egy szépséghibája, hogy személyes blogjának nevezett „fórumon” egy december 6-i bejegyzésében a Jobbik elnökéről azt írta: „csak egy g.ci”, meg azt, hogy „Vona egy rakás sz.r”. Persze lehet, hogy ez már nála nem is számít káromkodásnak, esetleg a Mikulás lepte meg egy üveg töménnyel és már nem volt szenteskedő hangulatában, mikor megérkezett a napi megrendelés.

De hagyjuk is most el a sarki presszó pultját, és térjünk vissza Vona nevéhez, ami hirtelen olyan nagy „talány” lett. November 25-én, a Jobbik elnöke a XVII. kerületben járt Szilágyi György országgyűlési képviselő irodaavatóján, ahol kötetlenül beszélgettek egymással. Mintha csak megérezte volna a Jobbik elnöke, hogy több mint egy héttel később mivel fogják támadni, vagy esetleg pont innen vette az ötletet egy habonyista médiaszolga rögtön az első öt percben, sokadjára rántotta le a leplet névváltozásának legendájáról. Nem először beszélt arról, hogy hogyan és miért lett a vezetékneve Zázriveczből Vona.

A Jobbik 2003. október 24-i zászlóbontásának alkalmából jelent meg (Szabad Tér Kft., 2003) az „Adjatok egy jobbik világot” című interjúkötet, amelyben Koltay Gábor magyar filmrendező, színigazgató beszélgetett a mozgalom akkori vezetőivel, formálóival, így az akkor 25 éves Vona Gáborral is (Lánczi Tamásnak különösen ajánlom figyelmébe). Íme, egy részlet a kötetből, mit mondott 2003-ban (2003 őszén még csak a Jobbik alelnöke volt) Vona Gábor a névváltoztatásról: „(…) Fontos része a családi indíttatásnak, hogy apai nagyapám, Vona Gábor a második világháborúban, Erdélyben hősi halált halt. Édesapám csupán egyéves volt, amikor elesett, így nem ismerhette őt. Személye családi legendává vált, mint a mi hősi halottunk, akinek emléke nagyon fontos volt mindannyiunk számára. Ide kapcsolódó érdekesség, hogy Zázrivecz Gábor néven születtem, mert amikor Vona nagyapám meghalt, a nagymamám néhány éven belül hozzáment Zázrivecz Józsefhez, és édesapámat átkeresztelték Zázrivecz Lászlóra. Így születtem tehát Zázrivecz Gábor néven. A diplomaszerzés előtt vettem fel a Vona nevet.

- Ez a te szuverén döntésed volt, tisztelegve a nagyapa emléke előtt?

- Igen, már korábban is foglalkoztatott a dolog. Mindenképpen szerettem volna vér szerinti nevemet visszakapni. A családi történetek megismerésével ez a vágyam csak fokozódott. Az érettségit még Zázrivecz néven tettem le, de ragaszkodtam hozzá, hogy a diplomámon már a Vona név szerepeljen. Szükségét éreztem, hogy ezzel a hősi halált halt nagyapám emléke előtt tisztelegjek.”

Aki 2003-tól veszi a fáradtságot, és megnézi, hogy Vona miket nyilatkozott ebben a témában, egészen a 2016. november 25-i XVII. kerületi jobbikos beszélgetéssel bezárólag, az pontosan láthatja, hogy semmi olyat, amely a Lánczi Tamás által mondott kétféle verzióra utalhatna, vagy arra, hogy találgatni kéne Vona motivációit. De persze ezt pontosan tudja Lánczi Tamás is, csak hát azért fizetik, hogy össze-vissza hazudozzon és faarccal megszakértse a kormányzati manipuláció nyilvánvaló szamárságait.

„Coming out. Gyarló ember vagyok”

E címmel Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tartott a személyét ért támadások után: Terry Black (szül. Rácz Károly Mihály volt pornószínész, jelenleg transzvesztita) azt állította, hogy Vona 2001 és 2003 között melegbárokba járt, és voltak homoszexuális kapcsolatai is. Miért is? Hogy valahol végre szerepelhessen ez a letűnt-lepukkant alak. Szerfölött szomorú, ha ilyenket vet be a politika. Amúgy: hogy kik indították be a lejáratósdi rakétáit, nem fog egyhamar kiderülni (de nem reménytelen, hogy kiderül!), ám az bizonyos: bumerángként fog hatni! Visszahull azokra, akik ilyen nemtelen eszközökhöz nyúlnak. Bárki az ötletgazda, a kitervlő és végrehajtó - végtelen silány erkölcsű emberkülsőre hasonlító szennyláda!

A "terrys" bérnyalonc-nyilatkozatra reflektálva Vona azt mondta, hogy Terry Black minden szava hazugság, és ha ő (mármint Vona) eddig bármit tett, jót vagy rosszat, azért vállalta-vállalja a felelősséget, de amit nem tett, azért nem vállalja. Jogi lépéseket tervez. Joggal!

Vona Gábor elmesélte, hogy néhány hete találkozott Orbán Viktorral, megbeszélték, hogyan tudja a Jobbik támogatni az alaptörvény módosítását, és úgy tűnik, hogy igen erősen beletenyereltem valamibe, ami Orbánnak fontos, a letelepedési kötvények ügyébe. Amióta ezt megtettem, folyamatosan mocskolódik a Fidesz-közeli média...

Vona emlékeztetett, hogy volt már török terrorista, vájkáltak a magánéletében, parlamenti felszólalásában el is mondta, hogy szerinte nyilvánvaló megrendelés áll mögötte. Ennek oka pedig a Fidesz páni félelme attól, hogy elveszti a hatalmát, tőlem fél, ez áll a karaktergyilkosság hátterében.

Vona szerint tegnap új elem lépett be a karaktergyilkosságba, egy közismert transzvesztita állította, hogy homoszexuális orgiákban vett részt. „Minden, amit Terry Black mondott, az hazugság. Büszke heteroszexuális vagyok, soha nem jártam meleg partikon – jelentette ki. Még viccelődött is az állításokra reagálva: abban az időben egyébként jártam értelmiségi körbe, ez Orbán Viktor polgári köre volt - a Nemzetért kör – mondta.

Vona azt állítja, az egész hihetetlenül méltatlan, és azért szólal meg, mert úgy érzi, ez az ügy nemcsak róla szól, hanem a magyar politikai világról. A tisztulás érdekében felesége Vona-Szabó Krisztina nyílt levelet írt Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak, amiben kérte, hogy állítsa le a férjét. Vona most elmondta, azért írt neki a felesége, mert abban reménykedett, hogy talán még ő képes megállítani Orbán ámokfutását. „Én viszont Orbán Viktort kérem, hogy ne legyen ilyen óvodás, ne legyen ilyen piti. Értem, hogy frusztrálja a letelepedési kötvények körüli vita, de ez nem ok arra, hogy sértődött óvodásként kezdjen el viselkedni” – fogalmazott Vona. Szerinte „vannak tisztességes eszközei a politikának, ennek szívesen áll elébe. Orbánt is érték ilyen méltatlan támadások (hogy veri a feleségét, meg hogy Grazban kezelteti magát), de ezeket akkor is elutasítottam. Ilyen eszközökkel nem szabad küzdeni!”

A másik fölöttébb hiteles tanú Zuschlag János bukott szoci, aki nemrég kiírta a facebookjára, hogy Terry Blacknek igaza van. Erre Vona azt reagálta: Lehet, hogy ő járt ilyen partikon, és összekever valakivel. Havasi Bertalan sajtófőnök pedig – nyilván egyeztetve főnökével - ekképpen reagált: Orbán Viktor politikusként, Magyarország kormányfőjeként hozzá van szokva, hogy minden alapot nélkülöző hazugságokkal, kitalált magánéleti karaktergyilkosságokkal igyekeznek lejáratni, sokszor a családját is megalázzák; sajnos ez is a politikusi munka része… Lévai Anikó… nem vesz részt pártpolitikai csatározásokban.

 

 

A fentieket átgondolva, úgy véljük: Havasi úrra is ráférne egy mélyreható pszichológiai-empatikai továbbképzés… Egyébiránt pedig a felső képet, Gregor Bernadettet nézve megértjük az egyre idehúzó szimpatizáns maturandusokat, felsőfokon tanulókat, fiatal menedzsereket és vállalkozókat...