Egy őszinte, kurta lakáslevél


A várnegyedi lakásrendszer több mint különös. A titkos kiutalásokat firtató képviselői levélre pedig szintén több mint különös választ írt a polgármester. A honi önkormányzatiság bizonyos szereplői s tényei is különösnek mondhatók…

Az elmúlt hetekben derült ki, hogy az I. kerületi polgármester saját önkormányzatától bérel elég jó áron egy lakást a Várban. Ezt a Magyar Nemzet derítette ki, a hírportálok pedig megírták: az egész várnegyedi ingatlan–lakás-rendszer nagyjából úgy néz ki, hogy a helyi képviselők előtt is titokban tartva adnak ki jó lakásokat jó áron, nagy részben olyanoknak, akik valamiképpen kapcsolódnak a helyi vagy országos politikához.

Egy I. kerületi önkormányzati képviselő, jelesül dr. G. Margit még novemberben tette fel a kérdéseit a lakásbérléséről a polgármesternek, és december 12-én kézhez is vehette a választ. Szó szerint ekképpen:

„Tisztelt képviselő asszony! Képviselői kérdéseire válaszolva, melyek a piaci alapú lakásbérlésemre vonatkoznak, az alábbiakról tájékoztatom.

1. Jogszerű-e?

    Igen.

2. Igazságos-e?

    Igen.

3. Méltányos-e?

    Igen.

4. Etikus-e?

    Igen.

Üdvözlettel: dr. Nagy Gábor Tamás, polgármester.”

A válasz önmagát minősíti, önmagáért beszél… Részünkről: no comment.