A legjobb téli üdülés Szlovéniában, Kranjska Gorán


A három ország – Szlovénia, Ausztria és Olaszország – találkozásánál elhelyezkedő város és régió népszerű üdülőhely, klimatikus gyógyhely és téli sportközpont. A Júliai-Alpok által határolt térség a páratlan panoráma mellett rengeteg lehetőséget kínál mind az aktív kikapcsolódást, mind a pihenést kereső vendégek számára.

A síelés és snowboardozás szerelmeseit kiváló terepek várják itt, ahol a kezdőktől a profikig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb lehetőséget. A 800 és 1215 m tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő sípályák Kranjska Gorától Planicáig terjednek, 5 ülő és 13 kabinos felvonóval juthatunk a pályákra. Ezeket gondosan karbantartják, hóágyúzzák, és éjszakai síelésre is van lehetőség. A pályarendszer podkoreni része különösen hóbiztos, itt legtöbbször még márciusban is síelhetünk. A környéken 2, 6, 16 és 20 km-es sífutópályák, a város központjában pedig korcsolyapálya várja az érdeklődőket. A világ legjobb síelői is évente megfordulnak ebben a régióban, hiszen Kranjska Gora a Vitranc – Férfi Műlesiklás - Világkupa, Planica pedig a Síugró Világbajnokság egyik helyszíne.

Igazi havas kalandokban azok is részesülhetnek, akik nem síelnek. Ők számtalan szebbnél-szebb túraútvonal közül választhatnak, részt vehetnek hótalpas kirándulásokon, ahová akár négylábú társuk is elkísérheti őket. Igazi móka gazda és kutya számára egyaránt. Panoráma szánkózás, éjszakai lámpás sítúrák, jégszobor-készítés az Ice Parkban – a lehetőségek tárháza végtelen.

Aki pedig más évszakban látogat a napsütéses kis országba, Kranjska Gorából elindulva felfedezheti a Triglav Nemzeti Park természeti csodáit: vadregényes szurdokokat, türkizkék vizű folyókat, lélegzetelállító vízeséseket, csodaszép alpesi tavakat; autózhat Szlovénia legmagasabb hágóútján, a Száva és a Soča  folyó völgyeit összekötő Vršič hágón, ahol az 50 (számozott) hajtűkanyar teszi felejthetetlenné az élményt. A kilátópontoknál megállva pedig a délkeleti Alpok csipkés hegycsúcsaiban gyönyörködhet.

Az ideérkező vendégek különböző kategóriájú szálláshelyek közül válogathatnak – a régió minden igény kielégítésére felkészült: az apartmanoktól kezdve a wellness szállodákig minden megtalálható itt, amelyek többsége közvetlenül a sípálya mellett helyezkedik el, így szinte már a szálloda ajtajában felcsatolhatjuk síléceinket.

Élményekkel teli üdülést kívánunk Kranjska Gorán!

Bővebb információ, ajánlatkérés a szállodalánc magyarországi partnerénél az info@utazzkutyaddal.hu e-mail-címen.