Molinótépés és kazamatamély hallgatás Budavár magasában


A legújabb értesülések szerint elvennék az ingatlanügyeket érintő döntési jogot a polgármestertől, aki „jó politikusként” vagyis antidemokrataként továbbra is hallgat. Ja, és „Lakva ismerszik meg az ember”…

Már a teremdíszítés is kisajátított jog, mint a lakásbérlés

A „Lakva ismerszik meg az ember” feliratú, a polgármestert ábrázoló miniposztert, valamint az önkormányzati költségekről készített grafikát két egymás mellett ülő ellenzéki képviselő készítette. A „művek” üzenete szerint az önkormányzat, pontosabban a polgármester lakáspolitikáját kifogásolták, amiért a „csókosoknak”, illetve a polgármesternek és nejének is jelentős kedvezménnyel adnak bérbe kellemetes várnegyedi lakásokat. Az infografika maradhatott, de a neki szóló üzenetet egyszerűen letépte a jelenkori bürgermeister arra hivatkozván, hogy a terem díszítése az ő jogköre. Így aztán a legújabbkori demokrácia jegyében nem tiltakozhattak választókerületük lakásmutyijai miatt a budavári ellenzékiek az önkormányzati ülésükön.

Sem osztogatás, sem fosztogatás!

Kazamatamély hallgatásba burkolózott Budavár magasában az I. kerület polgármestere a piaci ár töredékéért kiadott budavári bérlakásokról. Az egyik baloldali önkormányzati képviselő módosítaná a kerületi lakásrendeletet, hogy a jövőben a bérleti jogokról a képviselő-testület dönthessen, a szerződéseket pedig csak ingatlanszakértői becslés után köthetnék meg. A rendeletet februárban várhatóan módosítani fogják, ám ennek részleteiről még semmit nem lehet tudni. – vetíti előre a jövőt az mno.hu.

Több párttársa mellett maga az I. kerület polgármestere is jutányos áron bérel lakást a budai Várban. Nagy Gábor Tamás alig fizet többet ezer forintnál egy négyzetméterért. A fideszes politikus a képviselő-testületi ülés előtt nem állt szóba a Hír TV-vel. „A kerület haveroknak, a kerület vezetéséhez közel álló embereknek osztogatja meglehetősen nyomott áron az önkormányzati lakásoknak a bérleti jogát” – mondta V. N. Márta. A helyi önkormányzati baloldali-ellenzéki képviselője elvenné az osztogatás jogát a polgármestertől. Az ellenzéki politikus szerint a bérlőkkel a képviselő-testületnek kell megállapodnia – mégpedig ingatlanszakértői értékbecslés után.

„Ezentúl a piaci alapú pályázatoknál is a képviselő-testület döntsön, ne pedig a polgármester által kinevezett titkos grémium. Ezt a javaslatomat a hét eleji pénzügyi bizottsági ülésen nem vették napirendre, arra való hivatkozással, hogy a februári testületi ülésre egy új rendeletet készítenek elő a kerület lakásgazdálkodásáról és helyiséggazdálkodásáról.”