Szilveszteri vendégváró falatkák


Ha házigazdák lesznek egy szilveszteri partyban és nem akarnak virslit és kaszinótojást készíteni, ez az Önök összeállítása! Szuper tippjeink vannak Önöknek!

Sajtgolyók gyümölcsökkel

15 deka füstölt sajtot reszeljünk le és keverjük össze egy tömlős sajttal. Formázzunk belőle golyókat és hempergessük bele apróra vágott zöldfűszerekbe. Minden labdácskánkra szúrjunk egy szem szőlőt.

Egy zacskó mozzarellát botmirrel zúzzunk össze és keverjük el szintén egy tömlős sajttal. Az előbbihez hasonló módon formázzunk belőle golyócskákat és forgassuk bele apróra vágott snidlingbe, chilis zöldfűszer-keverékbe vagy durvára zúzott mandulába. Ehhez körtét vagy szilvát párosítsunk.

15 deka márványsajtot törjünk össze, tömlős sajttal összekeverve, labdácskákat formázva szezámmagba, chia-magba hempergetve, fügeszeletekkel tálalva fogyasszuk.

Spenótos ricottás golyók

Egy doboz kiolvasztott mirelit spenót levét kinyomkodjuk, hozzá adunk egy doboz ricottát, két gerezd fokhagymát nyomón összezúzva, sót, borsot és nagyjából 10 deka szénhidrát-csökkentett lisztet vagy rizslisztet. Ha lágynak érezzük a masszát, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.

Könnyű golyókat formázzunk belőle és forgassuk bele szénhidrát-csökkentett zsemlemorzsába vagy parmezánba. Forró olajban, mint egy fasírtot süssük pár perc alatt. Tejfölös zöld fűszeres mártogatóssal kínáljuk!

Rákkoktél

A kiolvasztott garnéláról leitatjuk a nedvességet, majd felforrósítunk két-három evőkanál olajjal egy serpenyőt. Amikor már forró, beledobáljuk a garnélákat és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Közben egy pohár tejfölbe teszünk egy evőkanál ketchupot, sót, borsot és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet. Összekeverjük és kis tálkákba tesszük. A megsült garnélákat kitesszük egy tálra vagy kis kelyhekbe.