Családi cirkusszal köszönti az újévet a Kultúrkúria


Guruló cirkusszal, Fénycirkusszal és Varázspercekkel indul a január és diafilmvetítéssel zárul a családoknak a Kultúrkúriában!

2017. január 7. szombat 15:00-18:00

Újévköszöntő cirkuszi családi délután

Programok:

Guruló cirkusz - a Mikropódium Bábszínház előadása

Varázspercek - Habók János bűvész előadása

Fénycirkusz - a Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat bemutatója

Kézműves játszóház

GURULÓ CIRKUSZ - A MIKRO-PÓDIUM BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Mélyen Tisztelt Publikum! Amit itt lát Unikum! Nyissák ki a szemüket, üssék össze kezüket! Ne tátsák a szájukat, mozdítsák a lábukat! Jöjjenek, csak jöjjenek, mutatványos érkezett! Közelebb, csak közelebb! Csak ma, csak most látható! Furcsa vándor várható! Ezer csoda látható! A szájával gurgulázik, a kezével hadonászik! A fülével karikázik, három keréken gurulászik! Itt gurul, ott gurul, ha nem tapsolnak, begurul! Itt a híres kompánia! Nem kell tovább várnia! Meg kell itt most állnia! Csodát fognak látni ma! Jöjjenek, csak jöjjenek! Közelebb, csak közelebb!

A Kompánia:

Porondmester: Aracs Eszter

Idomár: Lénárt András

Zenekar: Szirtes Edina „Mókus”

Látványmester: Emőd Kriszta

A Porondon: Aracs Eszter

2017. január 20. péntek 14:30-15:30

Mazsola-bérlet: A kóró és a kismadár

A Magyar Népmese Színház interaktív előadása kisiskolásoknak

A kismadár nagyon egyedül érzi magát, ezért a kóróval szeretne összebarátkozni. A büszke kényes kóró azonban nem áll vele szóba. A kecskét, a farkast, a falut, a tüzet, vizet, a bikát, a bunkót, a férgecskét hiába hívja segítségül, nem hallják meg a kismadár egyszerű kérését. Végül a kiskakasnak éppen arra van szüksége, amit a kismadár felajánl neki…

Játszó és zenélő személyek: Zanotta Veronika Balázsi István Illés Dániel

Báb: Bérczi Katalin

Jelmez: Zanotta Veronika

Látványterv: Benedek Gyula

Rendező: Rumi László

Jegyár: 900 Ft

2017. január 21. szombat 15:30-18:00

Dilafimek délutánja

Régi kedvenceinket, a diafilmeket vetítjük folyamatosan, két teremben kicsiknek és nagyobbaknak.

A meséket felolvassa Szalai Kriszta és Cserna Antal színművész. A vetítéseket zenével kíséri Madaras Zsolt énekes. Újra leperegnek a klasszikus mesék, népmesék és a régi tévés sorozatok, egyéb kedvelt diafilmek képei, valamint a legújabb mesék. Emellett kalandregények feldolgozásai, indiántörténetek és a kötelező olvasmányok feldolgozásai is láthatók. Várjuk azokat a „gyerekeket”, akik ezeken a diákon nőttek fel, és azokat a gyerekeket is, akik még csak most ismerkednek meg a diafilmes mesék varázsával. A program megvalósításához köszönjük a Diafilmgyártó Kft. segítségét. www.diafilm.hu A belépés díjtalan.