Ünnepelje a magyar kultúrát a Kultúrkúriában!


Csodálatos költeményei, nemkülönben észhez-szívhez szóló tanumányai révén ma az egyik népszerű költőnk, Radnóti Miklós és az egykor emberarcú hollywoodi filmbirodalom mértékadó s mértéktartó filmszínésznő, Audrey Hepburn hangulata, alakja elevenedik meg a Kultúrkúriában

2017. január 23. hétfő 18:00

Magyar Kultúra Napja

"Sem emlék, sem varázslat" - Oberfrank Pál (Jászai díjas) színművész előadó estje Radnóti Miklós műveiből

Radnóti Miklós élete, tisztasága, elképesztő látása, vizualitása megragadó. Szívének dobbanása, szerelmének varázslatos megélése minden színész számára kihívás, verseinek áradó képei, szavai csak arra várnak, hogy újra meg újra halljuk, lássuk, érezzük őket. A magyar költészet egyik legnagyobb alakja. Sorsa, szenvedése, kiszolgáltatottsága, váteszi látásmódja, saját sorsának pontos előérzete révén figyelmeztető jelként magasodik elénk. Testvérünk, barátunk, társunk a magyar történelem sodró, mai hullámzásában is.

Jegyár: 1000 Ft

Diák jegyár: 500 Ft

2017. január 16. hétfő 19:00

Frederick Knott: Várj míg sötét lesz

Orlai Produkció

A Kultúrkúria Színházbérlet 2016 ősz utolsó (5.) előadása

Három idegen férfi találkozik egy üres lakásban. Keresnek valamit, ami a háziaknak nem jelent semmit, nem is emlékeznek, hogy hová tehették, de a három idegen közül egy tisztában van vele, milyen sokat ér. Hogy mi ez a valami, és miért olyan fontos, azt csak ez az egy szereplő tudja. Mindenkinél kiszolgáltatottabb azonban a hamarosan hazaérkező háziasszony, a gyanútlan Susy, akit még a látása sem segít abban, hogy felismerje az egyre növekvő veszedelmet. Bravúros szerepjátékok egész sorával próbálják a bűnözők kiszedni belőle azt, amiről fogalma sincs. Igazi macska-egér játszma kezdődik, és a növekvő sötétben összemosódik, ki az üldöző és ki az üldözött.

A darab számtalanszor aratott nagy sikert a világ színpadain (Quentin Tarantino is szerepelt egyik felújításában), az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmváltozat pedig örök klasszikus.

Susy: Kovács Patrícia

Mike: Szabó Kimmel Tamás

Roat: Nagy Dániel Viktor

Carlino: Ficzere Béla

Sam: Hováth Virgil

Glória: Ács Berta / Fekete Kepes Hanna / Medgyessy Lili

Stáb:

Díszlet: Walcz Gábor

Jelmez: Ferencz Zsófia

Rendező munkatársa: Jánoska Zsuzsa

Koreográfus: Horkay Barnabás

Rendező: Novák Eszter

Producer: Orlai Tibor

Jegyár: 3200 Ft