A világ legjobbjai között Erzsébetváros


Turisztikai bloggerek véleménye alapján állt össze a Travel Supermarket turisztikai oldal listája, amely a legizgalmasabb, legtrendibb helyeket sorolja föl. ide választták be a VII. kerületet, azaz  Erzsébetvárost.

Habár sokan elsősorban a klasszikus látnivalók és a látványos tájképek helyszíneire utaznak, egyre többen koncentrálnak arra is, hogy megismerjék, hol buliznak a helyiek, és milyen "menő" városrészekben lehet szórakozni. Ez alapján rangsorolta a világ nagyvárosainak egyes kerületeit több blogger a Travel Supermarket oldalnak - írta a Business Insider.

A helyezést három kategóriában elért pontszámok határozták meg: értékelték a kultúrális kínálatot, a kreativitást és az értékességet. Mindezek mellett figyelembe vették a divatot meghatározó helyeket és szolgáltatókat, így például a kis független kávézókat, különleges divatüzleteket, co-working helyszíneket, művészeti galériákat, stúdiókat.

A lista élén a berlini Kreuzberg végzett: a Checkpoint Charlie környéke, az egykori berlini fal egyik ikonikus pontjának régiója igazi pezsgő élettel büszkélkedhet. A kerület különlegességét és bohém lakóit több előadó dalszövegben is megörökítette.

Budapest VII. kerülete a 17. helyre került, közvetlenül Bécs Mariahilf (15.) és Práha Holesovice (16.) kerülete után. Az értékelés szerint a kerület hangulata és főként a romkocsmák nyűgözték le a bloggereket.