Olimpiamutyizók, olimpolipok és valóságsérültek serege


Aki nem tudta, hogy jelen állapotában hazánk alkalmatlan az olimpiarendezésre, az vagy vak, süket és/vagy – politikus. Önbizonyítványa szerint bárminő valóságelem felismerésére, azonosítására alkalmatlan egyed. Ki-ki vonja le a tétel tartalmát. Igaz, süket, vak, valóságsérült egyedből Magyarország elitje jobban teljesít… Hazánk józan fele pontosan tudja: az öt karikából 3-at ellopnának, Los Angeles és Párizs (87%-os készültség + háttér+ hazafiság+összefogás) pedig sokkalta jobban áll – a vártán.

Magyarmódi olimpia: 1. nemzeti ügy, hajrá mindenki! 2. szalmaláng-kikapcs.: budapest-ügy (minden kormánytényező képből el) 3. párt-ügy: hazudozás-mutogatás összevissza; eredeti hang: Momentum, Jobbik. 4. szokásos parlamenti pocsolyadagonya 5. ki a bálanya? Utókép: marad, mint mindgi, a józan többségű magyar nép! Még a Momentum vagy Gémesi György Józan ész pártja lesz a kinyíló "sárga rózsa"? A polpitbulloknak s pol-petpatvaroknak pedig mindörökre vége?...

BAJnokok  bekarikázva...

120 esztendős álom ábránddá majd siralommá foszlott. (Ahogy oly sok minden!) Hála a nagy magyar politikusoknak. Akiknek fontosabb a kereszténydemokrata vadásztörvény, a fideszes gázszerelés, helikpoterezés, hotel és egyéb lenyúlás. Nevetségesnek tartja Tarlós István az olimpiai aláírásokkal kapcsolatban azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint paktumot kötött volna Orbán Viktorral, és a budapestiek háta mögött alkudozna a főpolgármesteri pozícióról két és fél évvel az önkormányzati választás előtt.

„Ilyet nem játszunk, és nem is fogom eltűrni, hogy a fővárossal vitessék el a balhét.” - mondta Tarlós a Magyar Nemzetnek az ATV.hu cikkére reagálva. A portál arról számolt be vasárnap, hogy újabb főpolgármesterséget, illetve 2019-es jelölést ajánlott a kormányfő Tarlós Istvánnak cserébe azért, ha együttműködik az olimpia ügyében, és „ha szükségessé válik”, javaslatot tesz a pályázat visszavonására. Az egyértelmű, hogy kellemetlenül érinti a Fideszt, hogy a Momentumnak sikerült 266 ezer aláírást összegyűjtenie az olimpiai népszavazás kiírásáért.

"Ki, mi, merre, mit, minek, hogyan...?" Szegény Tarlós Psita bácsi csak a fejét fogja az ígéretcunami hallatán-láttán...

Egyenesen arcátlanság, ahogy az olimpiarendezés ügyében a Fidesz frakcióvezetője (véleményünk szerint K. Lajos nevű antipolitikus, vagy valaki más a döntnök?) Budapestre, a fővárosi önkormányzatra hárítaná a felelősséget - közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István. Azt mondta, Orbán Viktorral egyeztetett, és tárgyalni fog vele a Fővárosi Közgyűlés tanácskozása után, amelyen megvitatják a kérdést. A főpolgármester szerint szerdán semmiféle döntés nem lesz, de nem is lehet, ezért is megdöbbentő számára a Fidesz-frakcióvezető nyilatkozata. Kósa folyamatosan (nyilván nem magától) azt állítotja: az olimpia Budapest ügye, az olimpiát városok rendezik, nem kormány, nem parlament.

Tarlós István szerint a fő kérdés, hogy lesz-e népszavazás az ügyben, és akkor kampány is, vagy pedig Magyarország visszalép a pályázattól. „Egy biztos: amíg az ügyben érintettek, különösen a MOB, annak elnöke, Borkai Zsolt nem szólal meg, egy lépést sem teszünk, pláne nem kampányolunk” - mondta Tarlós, aki érdeklődéssel várja többek között Bienerth Gusztávnak, a 2024-es olimpiai pályázat alelnökének a nyilatkozatát is.

Tarlós István kérdése jogos, kézenfekvő: „Ha Budapest lenne a felelős, miért kellett állami pénzeket költeni minderre, és miért lett kormánybiztosa az olimpiának, vagy miért szavazott a kérdésről – egyébként nagy többséggel – a magyar parlament?