Bábok, strómanok és kasszások mandátum nélkül


„És mosolyogsz már, mindenki vidám, ez az én filozófiám” - énekli Kasszás Erzsi a tévéreklámban. És hogyha a guszta Kasszás Erzsit és a felcsúti kasszást egymás mellé tesszük és összehasonlítjuk az éves jövedelmüket, akkor látnivaló: „szemérmetes Erzsóknak” 8330 évig vagy 100 ezer hónapig, avagy 3 millió 741 ezer napig kellene dolgoznia egyfolytában, hogy Pénztáros Lőrinc vagyona legyen az övé.

8330 esztendőnyi munka * Stróman parlamenti belépő nélkül * Jatt és jacht *

Zuckerberg nem Pénztáros Lőrinc

Kasszás Erzsi több mint nyolcezer évnyi munkával kereshetné meg Mészáros/Pénztáros Lőrinc vagyonát – indított Vona Gábor a parlamentben a felcsúti polgármesterről. A Jobbik padsoraiban egy „Stróman” feliratú bábu is felbukkant. Erre félbeszakították az Országgyűlés munkáját, amíg eltávolították a papírmasét, akinek nyilván nem volt mandátuma vagy parlamenti belépője…

 „Ha a kérdést feltesszük, hogy miért szűnt meg a szervezett bűnözés Magyarországon, akkor arra az a válasz, hogy azért, mert önök a szervezett alvilág és a szervezett bűnözés” – a legmagasabb szintre lépett a szervezett alvilág a Fidesz-érában – kezdte napirend előtti felszólalását a Jobbik elnöke. Vona Gábor úgy látja, a kormánypártok új feudalista rendszerének szimbóluma Mészáros Lőrinc, aki magáról azt vallja, hogy „okosabb, mint Zuckerberg, hiszen tíz év alatt megezerszerezte vagyonát, ami még a Facebook-alapítónak sem ment.

No, és Zuckerberg a maga eszéből, tehetségéből és szorgalmából lett valakivé!

 „És mosolyogsz már, mindenki vidám, ez az én filozófiám. Énekli Kasszás Erzsi, akit ugye megismert az ország az elmúlt napokban. És hogyha Kasszás Erzsit és a felcsúti kasszást egymás mellé tesszük és összehasonlítjuk az éves jövedelmüket, akkor abból kell kiindulni, hogy Kasszás Erzsi 151 930 forintot keres egy hónapban, ha ez a reklám tetszett a főnökének, megemelte neki 200 ezerre, de Kasszás Erzsinek így is 8330 évig vagy 100 ezer hónapig, avagy 3 millió 741 ezer napig kellene dolgoznia egyfolytában, hogy Mészáros Lőrinc vagyona legyen az övé” – mondta Vona Gábor.

Egy újabb jobbikos felszólalásnál már egy „Stróman” bábu is felbukkant a parlamenti padban. Fel is függesztették az ülést, amíg kivitték a papírmasét. Nyilván nem volt képviselői mandátuma vagy parlamenti belépője.

Gyöngyösi Márton arra lett volna kíváncsi, mi köze a felcsúti milliárdosnak Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos üzletemberhez – amellett, hogy jachtjaik nyáron a horvátországi Zadarban egymás mellett horgonyoztak és a két üzletember többször találkozhatott.

„Noha értékeljük, miniszterelnök úr, személyes példamutatását, amiért a környezetében dolgozó gázszerelő a munka végeztével már nemcsak jattra, hanem egyenesen jachtra tarthat számot. Mészáros Lőrinc szerepe és hirtelen vagyonosodása igen sok találgatásra ad okot. Tisztelt államtitkár úr, vajon Mészáros Lőrinc volt az összekötő személy Orbán Viktor és a nemzetközi terrorizmustámogató Ghaith Pharaon körözött? Ő volna a stróman, aki Magyarország miniszterelnökének alvilági bekötöttségét biztosítja busás haszonért cserébe?” – tette fel a kérdést Gyöngyösi.

Gyüre Csaba később már a Hír TV közérdekűadat-igénylése nyomán nyilvánosságra derült ügyre utalt. „Közérdekűadat-igénylés során nyilvánosságra került, miszerint Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez köthető cég kifizette a Cider Alma Kft.-nek a Magyar Nemzeti Kereskedőház felé fennálló 3,2 milliárd forint összegű tartozását. Médiaértesülések szerint a Cider Alma Kft. a miniszterelnök úr sógorának, illetve felesége rokonainak érdekeltsége képezi” – mondta a jobbikos képviselő.

„Nem tudok a kérdésre válaszolni - reagált Lázár János -, nem ismerem a Cider Alma Kft. pénzügyeit sem, nem vagyok szakértője, nem vagyok tulajdonosa”.

És már nem mosolygunk…