A mai Minerva szebb és élhetőbb világ felé mutat


Szenvedély és lobbanékonyság – ez jellemzi a hamisítatlan olasz stílust, amely már megérkezett Magyarországra is. Szerdán nyitott a kézművesek istennőjéről elnevezett Mall Minerva divatház, ahol kizárólag olasz kézműves és bio termékek kaphatók.

Széles, színes érzelmi paletta, azon belül is a szenvedély, megannyi emberi fordulat forgatója, film, zene és opera ihletője, legalábbis ahogyan az olaszok ismerik-kedvelik magukat. Büszkén vallott nemzeti önismeretükből némi lobbanékonyság belénk, magyarokba is megadatott, ezért is vagyunk fogékonyabbak a Mediterránum e nagy nemzetének stílusgazdagságára. A művészeteket nagyra becsülik, isteni magaslatokba helyezik, így a kézműveseket például Minerva fogja össze, s a napi valóság földjére ereszkedvén máris Mall Minerva divatházába térhetünk be az újdonságoknak hódolva.

A III. kerületben található divatház március 22-én mutatkozott be a divat szerelmesei előtt. S nemcsak kézműves remekekkel kápráztat el, hanem korszerű természetóvásra is int, hiszen az itt kapható biotermékekkel nem csupán a minőség és elegancia csábítóbb, szebb világa, hanem az élhetőbb környezet felé mutat, amint azt a Mall Minerva ünnepélyes megnyitóján Lorenzo Liverani olasz divatbloggertől is megtudhattuk. Elda, a tulajdonos pedig néhány kulisszatitokba is beavatta a megjelenteket, érzékletesen ecsetelvén az olasz stílus, életérzés a szenvedélyről, a lobbanékonyságról, a minőségről és az egyediségről szól. Ezt képviselik az itt forgalmazott termékek is. Az olasz manufaktúrák mind szenvedéllyel, odaadással készítik termékeiket, amelyek javarészt egyediek, limitált darabszámúak. Ezen olasz kézműves termékek jellemzői, hogy helyi alapanyagokkal, egyedi eljárásmóddal, házi manufaktúrákban állítják elő őket, így az alapanyagok termelésétől a feldolgozáson át a csomagolásig mindent egy kézben tartanak. A Mall Minerva az emberi életet egy egészként szemléli, ezért választéka is széles: kaphatók itt többek között bergamott-, szarvasgomba-, vargánya- és olívatermékek, borok, kávé, tészták, bio kozmetikumok és tisztítószerek, divatcikkek, kiegészítők, például egyedi táskák, órák. Elda elmondta: „Ezek a cégek korábban nem voltak jelen Magyarországon, de reményeink szerint a magyarok is ugyanolyan örömmel fogadják őket, mint a világ számos országában fogadták”.

 

Cím: Budapest, 3. kerület, Bojtár utca 34.