Húszmilliós termékadománnyal segíti a Béres Gyógyszergyár a Budai Irgalmasrendi Kórház betegeit


A Béres Gyógyszergyár 20 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a Budai Irgalmasrendi Kórházban kezelt fekvőbetegek kezelésének kiegészítésére. Az adományt dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke, dr. Reiter Józsefnek, a kórház főigazgatójának adta át.

 

Ahogy a 2014-es Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálatból kiderült, hazánkban számos nyomelemből még az egészséges felnőttek is hiányt szenvednek, a kórházban fekvő betegekre pedig ez halmozottan igaz. Alátámasztja ezt az a néhány évvel ezelőtti, a Magyar Mesterséges Táplálási Társaság megbízásából készült felmérés is, melynek eredménye szerint hazánkban a kórházi kezelésben részesülő felnőtt betegek 64%-a alultáplált. Ugyanakkor a létfontosságú mikrotápanyagok nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a szervezet anyagcsere folyamataiban, az immunrendszer megfelelő működésében, a betegek gyógyulásában. A Béres Gyógyszergyár nagy értékű Béres Csepp adományának köszönhetően a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórházának belgyógyászati és reumatológiai osztályain kezelt betegek számára már a kórházi tartózkodás ideje alatt is biztosítottá válik e létfontosságú anyagok pótlása.

„Nagy örömmel tölt el, hogy Béres Csepp adományunkkal már a kórházi tartózkodásuk idején, orvosi felügyelet mellett tudjuk támogatni a betegek felépülését ebben a több mint 200 éves múlttal rendelkező patinás intézményben. Jómagam is hálával tartozom az itteni gyógyítóknak: édesapám több alkalommal feküdt gondos ápolás mellett ebben a kórházban, utolsó napjait is itt élte meg. Különös és felemelő érzés számomra még, hogy egyik családi felmenőm, Thuróczy Kornél gyógyszerész, irgalmasrendi szerzetes, rendfőnök építtette meg a kórház ma is álló, vörös téglás épületcsoportját 1901-1903 között” – mondta a sajtótájékoztatón dr. Béres József.

”Kórházunk reumatológiai és belgyógyászati osztályán évente közel 6000 fekvő beteget kezelünk. A Béres Gyógyszergyár jelentős mennyiségű Béres Csepp adománya lehetővé teszi, hogy betegeink már kórházi tartózkodásuk alatt megkezdhessék immunrendszerük erősítését” – hangsúlyozta dr. Reiter József, a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója.