A fejlesztésekben és a képzett munkatársak megtartásában hisz Kelet-Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója a HAJDÚ


A 36. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállításon az egyik leglátványosabb standot, az idén 65. évfordulóját ünneplő HAJDU álmodta meg; a téglási székhelyű cég 7 új termékét mutatta be a nagyérdeműnek, igazolva a folyamatos fejlesztéseket és beruházásokat.

Kiállítói és nézői oldalról is impozáns volt a jelenlévők száma a 36. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítás első, szerdai napján; a Hungexpo vásárközpont hat pavilonjában több mint 40 ezer négyzetméteren 17 ország csaknem 700 kiállítója várja az érdeklődőket vasárnapig.

A 7 új termék adta a Hungarotherm-re több éves kihagyás után visszatérő HAJDU sajtótájékoztatójának témáját is: Sztányi Péter kereskedelmi igazgató összefoglalójában kiemelte, hogy most bemutatott készülékeik mind saját fejlesztésben készülnek, illetve a gyártásuk is Kelet-Magyarországon történik a cégcsoport mintegy 60 mérnökének és 800 munkatársának köszönhetően. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a térség legnagyobb munkáltatójaként kiemelt figyelmet fordítanak a társadalmi felelősségvállalásra, és a szakképzett munkatársak megtartásán alapuló versenyképességre.

Az itthon több termékcsoportban is piacvezető HAJDU 30 országba exportál, a külföldi piacokon szerzett tapasztalatait pedig folyamatosan építi be a gyártásba és a fejlesztésbe. A kereskedelmi igazgató örvendetesnek nevezte, hogy az energiahatékonyság és a klímavédelmi szempontok ma már ugyanolyan fontos szempontok a magyar és a külföldi vásárlóknak, és szerencsére a cég készülékei – a hagyományosan kiváló műszaki tartalom mellett - mindkét területen kimagaslóak.

Az újdonságokat Kiss István, a vállalat műszaki igazgatója prezentálta, azzal, hogy egyik új fejlesztésük, az egyhelyiséges hővisszanyerő-szellőztető berendezés HUNGAROTHERM-díjat nyert.

A különböző kivitelű elektromos és hőszivattyús forróvíztárolók, illetve a puffertartályok ismertetését követően a jelen lévő szakújságírók kérdéseire válaszolva Kiss István elmondta, hogy a HAJDU a jövőbe tekintve már most úgy készíti elő számos termékét, hogy azok a SMART-home fejlesztéseket fogadni tudják majd, vagyis a közeljövő realitása, hogy a házban jelen lévő készülékeknek akár okostelefonról is küldhessünk utasításokat.