Kezdődik a Virágos Magyarország verseny


A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny szervezői idén is meghirdetik az ország legtöbb lakosát megmozgató kezdeményezést, amely április 10-én indult.

 

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta borítja virágba a hazánkat: a legkisebb falvaktól a nagyvárosokig több száz település vesz részt benne, így évente közel hárommillió embert mozgat meg. A verseny azért különleges, mert miközben motiválja a helyi közösségek tagjait, hogy összefogjanak és közös munkával a lehető legszebbé tegyék a környezetüket, arra is felhívja a figyelmet, hogy a fenntartható fejlődés szempontjait érdemes következetesen alkalmazni – a zsűri ennek szellemében plusz pontot ad a településeknek minden fenntarthatóságot segítő tevékenységért, fejlesztési tervért. Az ENSZ turisztikai szervezete 2017-et a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évévé nyilvánította, és ehhez a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny is aktívan kapcsolódik.

Ebben az évben több újítással is készülnek a szervezők. Teremtettek a versenynek saját közösségi médiaplatformot (facebook.com/viragosmagyarorszag; instagram.com/viragosmagyarorszag), hogy a vonzó, látványos posztok, a verseny és a pályázók híre minél több emberhez eljussanak. Ezeken a felületeken folyamatosan követni lehet, hogy melyik település hol tart a készülésben, milyen kreatív, inspiráló ötleteket vetnek be környezetszépítő munkájuk során, hogyan dolgozik a zsűri.

Szintén újítás, hogy idén a megszokott díjak mellé a Magyar Turisztikai Ügynökség alapított egy újat is: a „legvirágosabb úti cél" kategória jelöltjeire bárki szavazhat majd a verseny Facebook-oldalán.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt projektként kezeli a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt, hiszen céljaik azonosak: a vonzóbb, kulturáltabb országkép kialakítása, az életminőség javítása a lehető legtöbb városban és faluban, a természeti és építészeti örökség megőrzése és gyarapítása, hosszútávon pedig a magyar turizmus és gazdaság erősítése.