Dunakanyar 2017: „Minden hónapban fesztivál!”


Páratlan természeti szépségének s a főváros közelségének köszönhetően a Dunakanyar kiemelt célpontja a belföldi turizmusnak. Ezt szem előtt tartva a turizmusban érdekelt dunakanyari városok hisznek az összefogásban. 

Ennek remekbe szabott példája az idén is megjelentetett dunakanyari programfüzetük, melyet lapozgatva számos érdekesebbnél érdekesebb program közül válogathatunk. Bátran állíthatjuk, hogy kínálatukban mindenki megtalálja mindazt, ami a változatos és élményekkel teli időtöltéshez elengedhetetlen.

Hogy a fesztiváldömping visszatetszést ne szüljön, pompás programokkal dúsított vendégváró kínálatot kell összeállítani. Ennek alapját kétségkívül biztosítja a természeti adottság és az összefogás. A Dunakanyar kapujában, gyönyörű természeti környezetben található mediterrán „beütésű” kisvárost, Szentendrét nemcsak különleges városképei és természeti adottságai teszik méltán népszerűvé a látogatói körében, hanem számtalan érdeklődőt is vonzanak az immár egymást érő kulturális, kulináris fesztiváljai, kiemelt rendezvényei. Ez évben a szlogenjük: „Minden hónapban fesztivál!”

Vác 2017 – A Fesztiválok éve. Vác, a Dunakanyar szíve, a Duna bal partján elhelyezkedő barokk ékszerdoboz, meseszép Duna-parti sétánya, épületei, hangulatos utcácskái, szintúgy magukhoz csalogatják az idelátogatókat. A korábbi esztendőkhöz képest ez évben több nagyszabású szabadtéri rendezvénnyel várják az idelátogatókat.

Az élő középkor és a kalandok városa Visegrád. Idén 33. alkalommal rendezik meg a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat, Európa egyik legnagyobb középkori fesztiválját. A bobpálya és a Canopy-pálya, valamint a két kalandpark nem mindennapi izgalmakat ígérnek a kalandvágyó kikapcsolódásra. Visegrád páratlan lehetőséget kínál a természetjárók számára is, hiszen a túraútvonalak szinte a szállodák bejáratától indulnak.

Esztergom nagy múlttal rendelkező város, mely sok nevet kapott lakóitól és látogatóitól az idők során. A Dunakanyar egyik meghatározó települése, a Duna-menti legek városa. Sokféleképpen megközelíthető és megfogalmazható. Az ezeréves múlt emlékei megtalálhatók szinte minden szegletében. Rengeteg értéket rejt, amely felfedezésre vár!

Izgalmas és békés, komoly és játékos, pihentető és tevékeny felfedezéseket kívánunk Szentendrétől Visegrádig, Vácon és Esztergomon át, a mi jó öreg Dunánk mindkét oldalán!   

S repüljön a hét minden napján (hétfő kivtelével) a MAHART PassNave szárnyashajóival ezekre a programokra!                       Tamás Éva