Koronázza meg élményeit Pozsonyban!


A közelség és történelmi kötődések miatt Pozsony a magyar turisták népszerű úticélja. Egyik nagy előnye a hajdani magyar-német városmag központi elrendezettsége, így a legfőbb látnivalók akár gyalogosan bejárhatók, legfönnebb tömegközlekedéssel megközelíthetők.

Nincs ez másképp 2017-ben, amelynek jelentőségét emeli, hogy 300 esztendeje született Mária Terézia királyné, kinek szobra 1920-ig ékesítette a Pozsony főterét. Bár sokan szorgalmazzák újraállítását, egyelőre nem láthatjuk. Bőven megcsodálhatunk mást a történelmi emlékekből: turistacsalogató újdonságaival és turistabarát szolgáltatásokkal hívja fölfedezésre, bírja továbbmaradásra és visszatérésre a látogatókat. Pl. idegennyelvű jelentések hívják föl a figyelmet az egyes megállók közelében található turistalátványosságokra, s a városközpontban térképeket helyeztek ki. Új jelentéstartalmat kapott a Bratislava mobilapplikáció is. Májustól a Pozsonyi Turisztikai Kártya már az egész pozsonyi térségben használható. Az induló nyári idény bővelkedik programkínálatban: koronázási ünnepségek, szezonálisan működő koronázási fotó-videó pont, kulturális nyár, Uprising Reggae Fesztivál és Viva Musica rendezvénysorozat, napéjegyenlőség a Dunán. S kilenc év után megnyitották a híres határvár, Dévény újjáépített felső részét, ahonnan Pozsony talán legszebb 360 fokos panorámájában gyönyörködhetünk. A természetbarátok örömére is szolgál, hogy a városi erdő Kacin részében fára épített házban szállhatnak meg a kalandosabb kedvűek.

Tapasztalja meg a város különleges vonzerejét, látogassanak el Pozsonyba! „Még több élmény olcsóbban.” www.visitbratislava.com

                                                                                                                                                                                                                                                                                      Tamás Éva