Elkészült a második piskóta alakú körforgalom a II. kerületben


Ez már a II. kerület hetedik körforgalma, a Szépvölgyi út, Zöldlomb utca és Zöldmáli lejtő találkozásánál!

- A közel 150 millió forintos beruházást a II. Kerületi Önkormányzat finanszírozta, a Vianova 87 Zrt. kivitelezte. Az érintett utak a Budapest Közút Zrt. kezelésében, de városrészünk tulajdonában vannak.

- Elkészült a csomópontban lévő teljes gyalogos és közúti közlekedés burkolatfelújítása, emellett az építkezés kiterjedt a közművekre és az útpálya alsóbb szerkezetére is.

- Ez a II. kerület hetedik körforgalma.

Nyújtott körforgalom:

- Az önkormányzat 2012-ben építette a kerület első piskóta alakú körforgalmát. - A mostani körforgalom azért nyújtott, hogy összekösse az egymástól távol eső utcákat. Így biztonságossá teszi a nagy forgalmú kereszteződésben a közlekedést, másrészt növeli a csomópont áteresztőképességét.

Határidőre kész – kezdődhet az iskola:

- Az építkezés a nyári szünetben, június végén kezdődött, és az augusztus végi határidőre elkészült a körforgalom. Az iskolakezdés előtti befejezés fontos szempontja volt az Önkormányzatnak, hogy az útépítés ne akadályozza az iskolába igyekvőket.

- Igyekeztek a legkörültekintőbben megszervezni a munkafolyamatokat, így a csomópontot csupán egyetlen hétvégére kellett lezárni teljes egészében, hogy az átadás előtti utolsó 2 napban a legfelső kopóréteget felvigyék és a felfestések is elkészüljenek.

Számok: A II. Kerületi Önkormányzat az elmúlt tíz évben közel 6 milliárd forintot fordított beruházásokra, ebből 2,8 milliárd forintot 25 kilométernyi út és 18 kilométernyi járda megépítésére és további 123 milliót kerékpárutakra.

Megújuló járdák és utak:

- Tavaly nyáron a 2,2 km hosszú, erődben kanyargó Szép Juhászné út újult meg a II. Kerületi Önkormányzat beruházásában.

- A közelmúltban a főváros beruházásában a Bimbó út és az Ady Endre utcai körforgalom, valamint a Bem utca - Horvát utca - Margit körút csomópont újult meg a II. kerületben.

- Elkészült a Kelemen László utcai csomópont 182 millió forintból.

- Átépült a közlekedési csomópontot a hidegkúti városrészközpontban 186 millió forintból.

Biztonságos közlekedés: A II. Kerületi Önkormányzatnak az utak és járdák minőségének javítása mellett fontos a közlekedők biztonsága is.

- A biztonságos közlekedést segíti, hogy két forgalmas csomópontban (Törökvész út–Eszter utca és a Törökvész út–Kapy utca) körforgalmat alakított ki az Önkormányzat, az utóbbi beruházás mintegy 134 millió forint volt

- Az elmúlt években a II. kerület forgalmas útjain számos helyen épült új gyalogátkelő, vagy korszerűsítettek és biztonságossá tettek zebrákat

- Az elmúlt tíz évben 200 darab új közvilágítási oszlopot helyeztek ki.