5. Kürtőskalács Fesztivál október második hétvégéjén


Idén immáron 5. alkalommal rendezik meg az Kürtőskalács Fesztivált október 13-15 között, új helyszínen, a budai Gesztenyés-kertben. 

A jubileumi évben közel 25 standon sülnek majd a hagyományos ízesítésű, de a glutén-laktózmentes, a fitnesz kürtőskalácsok, a kürtőskalács-desszertek, az ízbombák, a mini és az óriás kürtőskalácscsodák. Idén új liofilizált ízeket is kóstolhatunk, pl. Crunchy epres, vadáfonyás vagy cappucinos kürtőskalácsot, de slágertermék lehet a Keresztes Ildikó ihlette Dupla Málnás Kürtős Fondue. Különböző „toppingokkal” is készülnek a résztvevők: lesz mangós-csokis, málnás-csokis és fehérbarackos-csokis mártogatós, amelyekkel mennyei a forró, faszénparázson sült kürtőskarika.

Wossala Rozina lesz az idei jótékonysági közös sütés háziasszonya, aki „a hagyományokhoz való kötődés mellett az újítások szerelmese” is. A Kürtős Kaland háziasszonyaként azt találta ki, hogy idén magát a tésztát is a csapatok állítják majd össze, sőt mindenkinek hoznia kell egy plusz hozzávalót, amit beledolgozhat a tésztába. Fő „feladata” pedig, hogy ő választja ki az ország legjobb amatőr kürtőskalács-készítő csapatát.

Újdonság lesz idén a Relax Liget, ahol kényelmesen, sorban állás nélkül várhat mindenki a készülő kürtőskalácsára a Rendelj és Pihenj standnál, és ha megkapja az SMS-t telefonjára, már mehet is az elkészült kürtös kalácsáért.

A fesztiválon élőzenés, változatos zenei kínálat várja a kilátogatókat. Fellép Keresztes Ildikó, aki rutinos kürtőskalács-készítőnek számít, hiszen nagymamájától kicsi gyermekként tanulta annak tudományát, valamint a Bagossy Brothers Company,  Pély Barna, a Veronika & The Wedding Boys, Myrtill és a Swinguistique.

A kisgyermekeket igazi programkavalkád várja az 5. Kürtőskalács Fesztiválon, a Gyermekligetben: Pom Pom meséi, a Kolompos és a JAZZterlánc Zenekar, a „Csináld Magad” sátor, a Székelyföldi Legendárium.

Az édes ízek mellett sós étkek is készülnek a Faszénen Sült Ételek Udvarában, ahol Serényi Zsolt, a Tetovált séf mindenféle barbecue és grill-finomsággal vár mindenkit.

A jótékony Kürtős Kalandra már elindult a nevezés, melyre bárki jelentkezhet: barátnők, tesók, párok, szomszédok, baráti társaságok, sőt céges csapatok is. Idén a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának ajánlják fel a nevezési díjat és a kürtőskalácsokat is.

A Kürtős Kalandról továbbiak:

https://www.facebook.com/events/500735446948116/

http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/

 

vk