Dobogókő: a világ erősítő-összekötő energiaközpontja


Az ősi tudomány, az ezotéria világának megértéséhez föl kell fognunk: a világ megértéséhez kevés a földi, anyagelvű gondolkodásmód. Ennél a világ több és mi is többek vagyunk. 

Ennek kifejezője, táplálója Dobogókő (nomen est omen!) s ezotérikus mivolta – Földünk szívcsakrája a világ „dobogó szíve”. Erős földsugárzása elképesztő energiát szabadít fel, amely életerővel rengetegen szeretnének feltöltődni e hegytetőn. Sokak mellett a dalai láma két ízben is ide zarándokolt. Mert Dobogókő jelentősége a világhírű energiaközpontok egyike (pl. Stonehenge, delphoi jósda, Kheopsz-piramis.) Az Írásokban is így szerepel: „Földünk egyik energiaközpontja a Pilisben található, melynek központja Dobogókő”. Így szól a fáma: már Atilla hun nagyfejedelmünk is idejében is egy többlépcsős várrendszer volt itt (beleértve a Vadálló-köveket, a Prédikáló-széket a beavató sziklákat, Pomáz, Budakalász egyes térségeit is) innen irányította Európa nagy részét és a mai Ázsia jelentős területeit.

Tudjuk: mint testünknek, a Földnek is vannak - a világon átívelő – csakrapontjai/energiaközpontjai: Gyökércsakra (Jeruzsálem); Szexcsakra (Andok /egykori maja működtetés); Napfonatcsakra (Ausztrália), Torokcsakra (India), Homlokcsakra (Bermuda-háromszög), Koronacsakra (Tibet), Szívcsakra (Dobogókő). E spirituális szellemiségek összekapcsolódnak a felsőbb szellemiséggel. Az ember 4. csakrája a szívcsakra, mely kiemelt fontossággal bír: összeköti és közvetíti az alsó és felső 3-3 csakránkat.

A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány (ha az időjárás engedi) minden szombat 10 órakor spirituális túrát vezet. Meglátogatjuk a csakra sziklákat, egy valós képet próbálunk festeni a környék múltjáról, jelenéről, jövőjéről. S tudjuk azt, hogy a csakraközpontok ismét kezdenek működésbe lépnek… Kezdik beteljesíteni feladatukat… Csak ezt kellene követniük az embereknek…

Mindehhez kapcsolódik Dobogókő tetején a Zsindelyes Vendéglő, Vendégház. Télen sípályával bővíti szolgáltatását. Információs központ, egyben pihenő-feltöltőhely: eligazítás, házias jó falatok, találkozási pont. Összeköti az azonos lelkületű és gondolkodású embereket, vallás- és hitvilágtól függetlenül minden csoportnak teret ad. Itt, a kandalló tüze, dobkör vagy Ősi rovás tanítása mellett információk cserélődnek, új gondolatok születnek, alakulnak új kapcsolatok kötődnek. Ide a szeretet és az elfogadás hozza el az embereket.