Cirkusz, diafilmvetítés és bábszínház is várja a családokat a Kultúrkúriában!


Újévköszöntő cirkuszi családi délután bűvésszel és zsonglőrrel, valamint színház kicsiknek es nagyoknak köszönti az újévet a Kultúrkúriában.

2018. január 06. szombat 15:00-18:00

Újévköszöntő cirkuszi családi délután

Varázspercek - Varázs Tamás bűvész műsora

Zsonglőrműsor - a Duo Trixx előadásában

Kézműves játszóház

Dobronka cirkusz, világszám! - a Magamura Alkotóműhely előadása

DOBRONKA CIRKUSZ VILÁGSZÁM

Ó micsoda napok voltak, amikor a Dobronka nevű kisvárosba egy világhírű cirkusz érkezett! Az álmos utcák egyszerre csak élettel és izgalommal teltek meg és az egész világ (mint egy égi körhinta) három napig az éjbe világító sátor körül forgott. Aztán a porondmester az egész cirkuszt eltüntette a varászkalapjába, és Dobronka ismét szürke hétköznapokra ébredt.

Két fiatal a letaposott fűben, faforgácsok, elvesztett zebracsíkok, lócitromok és elhagyott selyemszallagok között egy színes zsonglőrlabdát talált. A zsebükbe tették, hazavitték. És uram teremtőm, mi történt másnapra! Otthonuk melegében a zsonglőrlabdából egy csibe kelt ki! Hohó!

És itt kezdődik a mi előadásunk: a csibéből tyúk lesz, az emlékekből új játékok, a játékokból új cirkusz!

A hajdani vándormutatványosok által megalkotott és ápolt műfaj – a marionett cirkusz bája és szépsége előtt tisztelgünk, azt idézzük fel játékban: oroszlánordítással, légtornász bukfenceivel, papírrózsákkal, szelídített hintalóval, élőmuzsikával és a világ valamennyi csodájával!

Tervezte: Boráros Szilárd

Zene: Takács Dániel

Írta és rendezte: Boráros Milada

Játssza: Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel

Jegyár: 900 Ft

2018. január 12. péntek 10:00-11:00

Muzsikus Klébzelet

Zenetörténeti sorozat kisiskolásoknak

Állati jó zenék- avagy a hangokban rejtőző vadon.

2018. január 15. hétfő 10:00-11:00

Babaszínház: Kuckómóka

Első színházi élmény 0-4 éveseknek a Ciróka Bábszínház előadásában

„Mikor én kicsike voltam a kuckóba is belebújtam fenyőfából tüzet raktam kukoricát pattogtattam” Mindenki által ismert mondókákat fűztünk csokorba és rejtettünk el a szoba mélyén. Ott, ahol senki sincs, nem is mozdul a kilincs, pici titkunk zeneszóval nyílik….

Ötlet: Krucsó Júlia Rita Látvány: Emőd Kriszta Mozgás: Juhász Anikó Zene: Kormos Z. Zsolt Játsszák: Krucsó Júlia Rita, Kormos Z. Zsolt

Az előadás időtartama: 20 perc. Az előadást követően a játéktér megnyílik és játszótérré változik.

Az előadásra jegyek korlátozott számban vásárolhatók. Javasolt az előzetes jegyvásárlás.Nagy érdeklődés esetén előadásunkat 11 órától megismételjük.

Jegyár: 900 Ft

2018. január 19. péntek 09:00 és 10.30

Tádé-bérlet: A titokzatos jóbarát

a Napsugár Bábszínház előadása 9 órakor és 10.30-kor

A titokzatos jóbarát … avagy, a Rejtélyes Hippopotámusz

Egy kedves és kalandos történet a barátságról.

Ottó, a kisoroszlán keresi igazi barátját Afrika egyik kies vidékén. Dr. Zsiráf Zsupán tanácsára útnak indul, hogy megkeresse a lexikonból kiválasztott Hippopotámuszt. Kísérőül szegődik játszótársa, Virgil, a víziló. És akikkel próbálkoznak: Lajhár Lambert, Nyúl Nyám, Páva Politúr, Orrszarvú Oszkár és Maki Mimi. Folyvást a nyomukban kúszik a nagyon éhes Kígyó Kármen. Vajon megtalálják a Hippopotámuszt?

Gyertek el és nézzétek meg!

Játsszák: Szőts Orsolya Balázs Csongor Biró Gyula Czumbil Örs Tervezte: Wunder Judit Zeneszerző: Lovas Gábor Író-rendező: Czipott Gábor

Az előadás 4 éves kortól ajánlott!

Jegyár: 900 Ft

2018. január 20. szombat 15:30-18:00

Diafilmek délutánja

Régi kedvenceinket, a diafilmeket vetítjük folyamatosan, két teremben kicsiknek és nagyobbaknak.

A meséket felolvassa Szalai Kriszta és Cserna Antal színművész-házaspár. A vetítéseket zenével kíséri és a hangulatot fokozza Hevesi Imre zenész. Újra leperegnek a klasszikus mesék, népmesék és a régi tévés sorozatok, egyéb kedvelt diafilmek képei, valamint a legújabb mesék. Emellett kalandregények feldolgozásai, indiántörténetek és a kötelező olvasmányok feldolgozásai is láthatók.

Várjuk azokat a „gyerekeket”, akik ezeken a diákon nőttek fel, és azokat a gyerekeket is, akik még csak most ismerkednek meg a diafilmes mesék varázsával.

A program megvalósításához köszönjük a Diafilmgyártó Kft. segítségét. www.diafilm.hu

A belépés díjtalan.

2018. január 26. péntek 14:30-15:30

Mazsola-bérlet: A székely menyecske meg az ördög

Fabók Mancsi Bábszínházának előadása kisiskolásoknak

Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… Mesénk fonalát ördög- szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthatják, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!

Játékunkat szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk!

Bábos mesemondó: Fabók Mariann

Díszlet: Mátravölgyi Ákos

Bábok: Lellei Pál

Zenei felelős: Ács Gyula

Jegyár: 900 Ft