Szilveszteri tökély: partikellékek partira


Szilveszterkor puccparádéba vághatjuk magunkat, de egy-egy jól eltalált kiegészítővel is megúszhatjuk a felhajtást. Íme, néhány mutatós szilveszteri partikellék nőknek s férfiaknak. Elvégre mindkét nem szebb akar lenni!

A magas derék. Akár szoknya, akár nadrág, ha dereka magasan szabott, olyan hatást kelt, mint a szmokingon a selyemöv. Mindig elegáns, és fűzőként is funkcionál, azaz darázsderekat varázsol. Feketében javasoljuk, de ha nem akarunk iskolai ünneplő hatást kelteni, akkor ne fehér blúzt húzzunk hozzá, hanem kéket, vagy feketét.

A haj. Ha nem tud mit kezdeni a hajával, vagy fél attól, hogy összekuszálódik a szilveszteri kavalkádban a frizurája, akkor inkább tűzze fel. Ennek is vannak különböző metódusai, öt otthon is elkészíthető kontyot mutat meg a stylebook.de. A másik idei trend, az oldalra fésült úgy nevezett side swept haj, és ehhez sem kell órákat eltölteni a tükör előtt. S ott vannak még a köztéri alkalmi parókák is!

Valami csillogós. Egy csili-vili retiküllel is megúszhatja a szilveszteri felhajtást, de a blézer, az öv, a nyaklánc, vagy a cipő is megteszi. Valami csillogót viselni szilveszterkor szinte kötelező, az utcai árusok is specializálódnak ilyenkor a feltűnő parókákra, melyet éjfél közeledtével egyre olcsóbban lehet megvenni az utcán. Gagyi, de közkedvelt fiúknak lányoknak, mi mégis inkább stílusosabb kiegészítőre szavazunk.

Farmer-sarok-blézer kombó. Olyan státuszt kap ez a kombináció lassacskán, mint a kis fekete koktélruha: a farmerhez elegáns magassarkút húzni, és egy szűkített fazonú blézerrel rásegíteni, kész a legegyszerűbb ünnepi felszerelés. Cindy Crawford és Elle Machperson is erre esküszik.

Egy kis csipke. A csipke örök, mostanság pedig igen divatos. Készülhet belőle szoknya, ruha, blúz, de applikálhatják táskára, illetve készül belőle ékszer is. Sármán Dóra divattervező is sokszor használ csipkét akár hétköznapi viseleteiben. Szilveszterkor a fekete csipkeruha, vagy szoknya ütős lehet, ha nem vonja el a figyelmet más feltűnő ruhadarab.

Brutál cipő. Egy különleges cipővel is feldobhatja a particuccait, ugyanúgy funkcionál, mint a retikül: a többi dolog lehet egyszerű, letisztult, minimál, a cipő viszont: brutál magassarkú, vagy kirívó színű, esetleg merész mintázatú. Férfiak húzhatnak arany, vagy ezüst tornacipőt.

Nyakkendő. A feminista mozgalom használta a nyakkendőt úgy, mint a hippik a katonai zubbonyt: provokálásképp a patriarchális társadalom ellen. Manapság, ha a nő felhúz egy nyakkendőt, újra izgató, csak most szexuálisan. A fiúk kössenek aranyat, szerencsét hoz!