Térdre kényszerített kis alattvalók a helyi vezetők, kiskirályok előtt


A posztfeudálszocikapi, pszeudodemo Mutyisztánban nem lehet elég korán kezdeni az alattvalói attitűd gyakorlását, a gyarmati avagy jobbágylét napi szoktatását. Az önkormánzati vezetők sem maradnak le az országos döbrögik, übü-királyok csákmáték mögött... A helyi jelenet-jelenség 93 ezer nkm-es trendet tükröz: szabad országban szabad vezetők azt csinálnak, amit szabad - a nagy vezírek példáját követvén.

Amikor átadták a felújított Alkotmány utcát Csepregen, az avatáson azonban Vlasich Krisztián fideszes polgármester beszédén kívül más is történt – számol be a nyugat.hu. Méghozzá ez:

A képen a helyi óvodások vannak, akik éppen a metsző hidegben térdelnek a szintén jéghideg aszfalton. Jól látszik, hogy a gyerekek és a felnőttek is vastag kabátban, kesztyűben vannak, mivel rendkívül hideg volt Csepregen. A polgármester mégis jópofának találta, hogy a Luca-napi műsor keretén belül a gyerekek a hideg aszfaltra térdeljenek. Ráadásul az utcában óvoda sincs, ami esetleg indokolta volna, hogy a gyerekek az avatás részesei legyenek. Csak felhasználták őket kampánycélokra. A nyugat.hu azt írja: A csepregi városvezetők kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekekkel adják el a saját sikerükként a központi adóforintokból megvalósult beruházást.                                                                                                                                 fullánk/nyugatifeny