Itt a farsang, áll a bál a gyerekeknek a Kultúrkúriában!


Többek között a Kolompos együttes zenés mulatsága és Pán Péter varázsolja el a gyerekeket a Kultúrkúriában. Várják a családokat sok szeretettel!

2018. február 3. szombat 15:00-18:00

Csiribiri farsangi családi délután

A királykisasszony cipője - a Kalimpa Színház előadása

Itt a farsang, áll a bál! - a Kolompos együttes zenés mulatsága

A KIRÁLYKIASASSZONY CIPŐJE - A KALIMPA SZÍNHÁZ MESEKONCERTJE

A gőgös királykisasszony mindegyik kérőjében talál kivetnivalót – így aztán ki is veti valamennyit. Csak hát kérők nélkül igen bajos férjhez menni. Mondhatni: lehetetlen. A gőgös

királykisasszony ezért közhírré téteti: annak adja a kezét, aki kitalálja, milyen bőrből készült a cipője. Amikor pedig erre a kérdésre csak egy rongyos koldus képes megadni a választ, a gőgös királykisasszonynak gyökeresen megváltozik az élete…

Játssza: Medgyesi Anna Zenél: ifj. Horváth Károly Rendezte: Székely Andrea Színpadra alkalmazta: Kolozsi Angéla

ITT A FARSANG - A KOLOMPOS EGYÜTTES MULATSÁGA, TÁNCHÁZA

Farsangi mulatság a gyermektánchá-zak, gyermekszobák, óvodák állandó vendégeivel, a hangulatjavító együttessel. Zenéjük nyomán táncra perdül a közönség apraja ás nagyja.

Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokások, játékok, táncos-ügyességi vetélkedők szerepelnek a műsorban.

Tagok: Nagy Zoltán - ének Szántai Levente - ének Barna György - hegedű Tímár Sándor - hegedű Végh Gábor - nagybőgő

Jegyár: 900 Ft

2018. február 12. hétfő 9:30

Babaszínház: Papírvarázs

a Mesebolt Bábszínház előadása 1-4 éves korig

Papírcsipke, papírszalag, papírdoboz, papírtekercs hiszed-e, hogy nem is papír hanem fura csuda játék?

Lesz belőle kis halacska meg porszívó, ha akarja magas lépcsőkön szaladgál hajócskaként a vízre száll tűnő árnyékká változik keresd - csak rád várakozik!

Bedobozolta: Trifusz Péter Hangicsálta: Kiss Dávid Összehajtogatta: H. Nagy Katalin Varázsolják: Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint

Jegyár: 1200 Ft

2018. február 18. vasárnap 16:00-18:00

Pán Péter avagy a Sohasziget titka

a Harlekin Bábszínház zenés előadása

Ha megkérdezitek a mamátokat, hogy hallott-e Pán Péterről, bizonyosan azt fogja felelni: "Hát persze, hogy hallottam!" Hiszen ő is volt gyerek. Minden gyerek ismeri Pétert.

Persze ez azt is mutatja, hogy Péter már nagyon öreg, de igazából mindig ugyanannyi idős és soha nem is fog felnőni. Ennek az az oka, hogy kisgyerekként megszökött az emberi létből az ablakon át és visszarepült a kertbe, ahonnan mindannyian származunk: a Soha szigetre, ahol mindenki gyerek marad és szabad és van ott mindenféle, kalózok és krokodilok és képtelenül fantasztikus izgalmak és…

Nem tudom, láttatok e már térképet a gyermeki képzeletről, ami nem egyszerűen kusza, de egy pillanatra nem pihen meg. Cikkcakkvonalakból áll és ezek az utak a szigeten.

Itt minden lehetsz, ami csak akarsz! Minden, amit csak el tudsz képzelni! Csak hinned kell benne!

J. M. Barrie regénye nyomán írta: Szabó T. Anna

Péter……………………Szilner Olivér Wendy……………………Szűcs Réka John……………………Sóvári Csaba Michael, Kalóz……………………Soó Gyöngyvér Tutu, Salamon ……………………Herein János Sipi, Madármama ……………………Mészáros Pancsa Pecek, Mama……………………Nánási Ágnes Hook……………………Zádori Szilárd Csingiling, Kalóz……………………Szabados Böbe

Báb-és díszlettervező: Csonka Erzsébet Zeneszerző: Németh János Koreográfus: Fosztó András Dramaturg: Éry-Kovács András Rendező: Halasi Dániel

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk! Az előadást két felvonásban játsszuk, az első rész 40 perc hosszú, a második 60 perces. 4 éves kortól ajánljuk!

Jegyár: 1900 Ft

2018. február 23. péntek 9:00 és 10:30

Tádé-bérlet: Ebcsont és nyúlcipő

A Budaörsi Latinovits Színház és a kecskeméti Ciróka Bábszínház közös előadása két időpontban, 9 órakor és 10.30-kor

A szobában egy kényes nyuszi és egy stréber vizsla. Ismeretségük véletlenül indul, és bár kíváncsiak egymásra, képtelenségnek látszik, hogy bármiben is egyetértsenek. A nyúlketrec hamarosan kinyílik és miközben szóba elegyednek egymással, a szoba lassan csatatérré változik. Lehet-e közöttük összhang mégis, a különbözőségeik ellenére? Túléli-e ezt a napot a szobanövény, marad-e valami az étkezőasztalon felejtett túrógombócból? És milyen látvány fogadja vajon a mese végén hazaérkező gazdikat?

Kolozsi Angéla mulatságos és elgondolkodtató története gyerekek és felnőttek számára egyaránt ismerős helyzetet helyez a színpadra: óvodában, iskolában, családban vagy munkahelyen is mindennapos az elfogadás, a néha lehetetlennek tűnő összhang vágya.

Írta: Kolozsi Angéla

Szereplők: Lendváczky Zoltán, Makra Viktória

Rendező: Kuthy Ágnes

Látvány: Mátravölgyi Ákos

Zene: Czapp Ferenc

Dramaturg: Dobák Lívia

Jegyár: 900 Ft